Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συντονιστής ο Πολάκης – Ποιοι ψήφισαν “λευκό” στην πρόταση Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Συντονιστής ο Πολάκης – Ποιοι ψήφισαν “λευκό” στην πρόταση Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364033] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το νέο προεδρείο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στους βουλευτές κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Το νέο προεδρείο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στους βουλευτές κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παρά τις αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών, ο νεος πρόεδρος πρότεινε για “συντονιστή” της ΕΚΕΠΕ , “υπερτομεάρχη” δηλαδή, τον Παύλο Πολάκη. 

Βάσει της πρότασης του νέου προέδρου:

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι:

Ν. Παππάς, Δ.  Καλαματιανός, Θ Ξανθόπουλος 

Γραμματέας της Κ.Ο η Θεοδώρα Τζάκρη

Συντονιστής ΕΚΕΠΕ ο Π. Πολάκης.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την πρόταση του προέδρου, υπήρξαν:

28 θετικές ψήφοι

16 λευκά ενώ σημειώθηκαν και τρεις απουσίες.

Δεν ψήφισε ο Α. Τσίπρας, αποχωρώντας νωρίτερα από τη διαδικασία ενώ απών για λόγους ασθενείας ο Ν. Παππάς. Απών και ο Ο Ηλιόπουλος.

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές- Οι αντιδράσεις

“Λευκό” , ψήφισαν:

*Η Όλγα Γεροβασίλη , η οποία είναι κομματικά ανένταχτη και η Κατερίνα Νοτοπούλου.

* Η Ε. Αχτσιόγλου και οι βουλευτές που βρίσκονται στην ομάδα 6+6 : Ηλιόπουλος Χαρίτσης, Τζανακόπουλος

*Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου,  Πέτη Πέρκα, Γιώργος Ψυχογιός,  Κώστας Μπάρκας, Θεανώ Φωτίου και η Μαρίνα Κοντοτόλη

*Ο  βουλευτής Ροδόπης,  Φερχάτ Οζγκιούρ και ο βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Σύμφωνα με πληροφορίες από συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γαβρήλος, ζήτησε να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του Στ. Κασσελάκη σύμφωνα με το capital.gr

Πρώτος αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνοντας πως αυτό δεν είναι αποδεκτό, ενώ τον “σιγοντάρησε” και η Όλγα Γεροβασίλη, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής. 

Στο μεταξύ, σφοδρή κριτική στις παρεμβάσεις τους, απέναντι στην ηγεσία, φέρονται να άσκησαν οι κκ Πέρκα και Αναγνωστοπούλου. Η κ. Αναγνωστοπούλου μάλιστα, φέρεται να προχώρησε σε αιχμηρή τοποθέτηση, εναντίον όσων επικαλούνται διαρκώς την “ενότητα” αλλά χυδαιολογούν στα κοινωνικά δίκτυα και εγκαλούν όσους δεν στήριξαν τον Στ. Κασσελάκη για υπονόμευση.

Η “συγγνώμη” και η πρόταση Κασσελάκη

Σύμφωνα επίσης με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Capital.gr, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε “συγγνώμη” για τον τροπο που αντικαταστήθηκαν οι Θ. Θεοχαρόπουλος και Στ. Καλπάκης. 

Σχολιάστηκε ωστόσο απο βουλευτή, πως την ώρα που ζητεί συγγνώμη για τον τρόπο που απομακρύνθηκε ο Θ. Θεοχαρόπουλος ( τέως δντης Κ.Ο), κάνει ακριβώς το ίδιο, στον Αλέκο Φλαμπουράρη ( αντικαταστάθηκε από τον Παύλο Πολάκη).

Κομματικές πηγές, γνωστοποίησαν τη συνολική πρόταση του νέου προέδρου για τις αλλαγές. Βάσει των ίδιων πηγών:

“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εισηγήθηκε για την συγκρότηση του προεδρείου της ΚΟ τα εξής: -Σωκράτης Φάμελλος, Πρόεδρος ΚΟ -Θεοδώρα Τζάκρη, Γραμματέας ΚΟ -Για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων: Διονύσης Καλαματιανός, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Νίκος Παππάς -Διευθυντής ΚΟ, Γιώργος Τσίπρας -Συντονιστής Τομεαρχών που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια, Παύλος Πολάκης.

Η πρόταση ήταν ενιαία και πλειοψήφισε”.

Η παρθενική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αυξημένη δόση ενωτικών μηνυμάτων του νέου προέδρου, στο εσωτερικό του κόμματος και αντιπολιτευτικών πυρών προς την Κυβέρνηση.

Επανειλημμένως δήλωσε “υπερήφανος” για τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , είπε πως θα είναι στο πλευρό τους, ζητώντας και από εκείνους το ίδιο, ενω επιτέθηκε στους κυβερνητικούς βουλευτές και τον Κ. Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης και τα λεγόμενά τους, είναι μέσα στην αλαζονεία.

Μας λένε εθνική εξαίρεση. Απαιτούμε να γίνει έρευνα για το Predator, δεν δεχόμαστε την αποστρατικοποίηση των νησιών. Στη Δικαιοσύνη, εμεις οι 48 λέμε να κάνει τη δουλειά της χωρίς φόβο.

Δεν θα δεχθεί ποτέ η Δικαιοσύνη πίεση απο εμάς όταν γίνουμε κυβέρνηση. Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158 της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στις 31.05 στον φράχτη για να τον εργαλειοποιήσει. Τη δική μου ανθρωπιά τη λένε “επικοινωνία” ενώ του Μητσοτάκη ” μαεστρία”. Αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μια δωρεά και την έκανα. Ας κάνουν και εκείνοι. Εγώ θα ξαναπάω στη Ρόδο αύριο και θα τον ενημερώσω για την κατάσταση.

Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Όσο εσείς θα τους στριμώχνετε με προτάσεις νόμου , εγώ θα τους ξεμπροστιάζω στην κοινωνία.

Να παλέψουμε μαζί γιατί για πάρα πολύ κόσμο, είμαστε η τελευταία ελπίδα. Η ποιότητα του δυναμικού μας είναι εξαιρετικά υψηλή.

Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δύναμη των πάντων. του κάθε Πολίτη. Δεν λέω ότι είναι εύκολος δρόμος αλλά θα αποδεχθεί ο λαός να συμπορευτεί μαζί μας. Αν δεν πείσουμε ότι όλοι έχουμε δικαίωμα συμμετοχής , τότε το εκλογικό Σώμα δεν θα έχει κανέναν λόγο να αλλάξει τον κ. Μητσοτάκη.

Άκέραιη η ευθύνη μου να πείσουμε ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη των Πολιτών, όλοι μαζί. Στερεότυπα τέλος, όπως έλεγε ο Αλέξης Τσιπρας, τίποτε δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πρότυπο παραγωγής πολιτικής. Είναι αδιαπραγμάτευτες οι αρχές και οι αξίες μας.

Ερχόμαστε για το καλό της πατρίδας για τη σωτηρία της Κοινωνίας. Έχουμε χρέος να ηγηθούμε στον αγώνα για δίκαιη εργασία. Ισχυρίζεται σοβαρά ο κ. Μητσοτάκης ότι 70 ευρώ μεικτά αύξηση στους Δ.Υ μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια;

Δεν νιώθουν (σ.σ η κυβέρνηση) τον πόνο, την ανασφάλεια, την αγωνία, δε νιώθουν τίποτα και πάνω από όλα την αγωνία για προκοπή των νέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments