Αθλητισμός

Ο Μπαρτζώκας στα χνάρια του “Ξανθού”

Ο Μπαρτζώκας στα χνάρια του “Ξανθού”
Σε ένα επικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ και ο Βασίλης Σκουντής σχολιάζει τα καθέκαστα και βάζει στο κάδρο τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Το 1999, όταν ο συχωρεμένος ο Γιάννης Ιωαννίδης επέστρεψε για μια δεύτερη και βραχύβια θητεία στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας βολόδερνε ακόμα στις… Πεύκες!

Επειδή όμως είναι «γαύρος» από τα γεννοφάσκια του, ασφαλώς θα θυμάται το πώς έφυγε ο «Ξανθός» από το ΟΑΚΑ στις 12 Δεκεμβρίου του 1999, έχοντας οδηγήσει τους Πειραιώτες στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 69-68, με highlight του ντέρμπι το αλά ΝΒΑ κάρφωμα του Μπλου Εντουαρντς απέναντι στον Ζέλικο Ρέμπρατσα…Μετά από 24 χρόνια, με το που ακούσθηκε η κόρνα της λήξης του χθεσινού (6/10) ντέρμπι, ο «Ξανθός» ύψωσε τα χέρια του και κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια με εκείνο το απαράμιλλο σαρδόνιο χαμόγελο με ύφος αυτοκράτορα σε τελετή ρωμαϊκού θριάμβου!

Ο Μπαρτζώκας δεν παρακολούθησε αμέτοχος αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν «History in the making»: τουναντίον πήρε τον χοντρό μαρκαδόρο του και έβαλε τις δικές του πολύ έντονες πινελιές, ακόμη κι όταν οι περισσότεροι πίστευαν ότι έκανε λάθος!

Το εννοώ αυτό, διότι προφανώς ήξερε τι έκανε και ίσως ψυχανεμιζόταν τι θα συνέβαινε, όταν απέσυρε τον Τόμας Γουόκαπ και τον Νίκολα Μιλουτίνοβ λόγω των δυο φάουλ: προτίμησε να ζήσει χωρίς αυτούς για κάμποσα λεπτά ώστε να μακροημερεύσει στο τέλος!

Ο Μπαρτζώκας κατέφυγε επίσης σε ένα σχήμα με τρεις γκαρντ που αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό και το άρμα μάχης της νίκης του Ολυμπιακού: ο Αϊζέια Κάναν, ο Τόμας Γουόκαπ και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλον (σε δημιουργία και εκτέλεση, σε άμυνα και επίθεση) και όπερ έδει δείξαι.

Ο αντι-Βεζένκοβ και ο πυλώνας Αυτό δεν το έδειξαν μονάχα οι τρεις γκαρντ, αλλά και ο Αλεκ Πίτερς που πέτυχε double-double και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ο οποίος μετά το καθισιό του στον πάγκο δεν το ξανακούνησε ρούπι από το γήπεδο και έγινε ο πυλώνας που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να ξανασταθεί όρθιος έχοντας βρεθεί στο -10…

Θα έβλεπε από εκεί ψηλά ο Ιωαννίδης τον Αμερικανό αντι-Βεζένκοβ και είμαι σίγουρος πως θα αντιδρούσε με μια συνηθισμένη, σε τέτοιες περιπτώσεις, κλασική σαλονικιώτικη ατάκα του…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments