Πολιτική

Λιβάνιος: Σε ετοιμότητα το Υπουργείο Εσωτερικών για τη γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών

Λιβάνιος: Σε ετοιμότητα το Υπουργείο Εσωτερικών για τη γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [363607] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Όλα τα εκλογικά τμήματα έχουν εφοδιαστεί με ένα τάμπλετ το οποίο θα μεταδώσει αμέσως το αποτέλεσμα υπέρ των συνδυασμών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στους τρόπους με τους οποίους θα γίνει η διαδικασία καταγραφής των αποτελεσμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» (Δ. Κοταρίδης, Ν. Κασιμάτη) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιβάνιος είπε πως: «Εκλογές αύριο. Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Όλα είναι έτοιμα. Όλα τα σχολεία ετοιμάζονται να υποδεχτούν αύριο τους ψηφοφόρους όπου είναι εκλογικά τμήματα. 22.500 περίπου εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Επτά η ώρα το πρωί η αρχή της ψηφοφορίας, 7 έως 7 το βράδυ έχουν περιθώριο να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πρώτη φορά επιμίσθιο στους εκλογικούς αντιπροσώπους

Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει και ένα επιμίσθιο, μια οικονομική στήριξη στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής«Για πρώτη φορά, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπήρχε με την υποστήριξη του έργου των εφορευτικών επιτροπών, αποφασίστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών να καταβληθούν 40 ευρώ για την πρώτη Κυριακή και 30 ευρώ για τη δεύτερη Κυριακή. Αυτή η αμοιβή είναι μικτή, άρα υπολογίστε 32 και 24 ευρώ. Είναι μία πρωτοποριακή, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό το οποίο θα ενισχύσει το έργο των επιτροπών. Όλα αυτά θα μπουν στο λογαριασμό τους και σε λίγες ημέρες μετά την διαδικασία της εκλογής θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους. Είναι ακατάσχετα και δεν συμψηφίζονται με άλλες εισφορές κλπ. απλά έχουμε μια μικρή φορολογία επειδή είναι ιδιωτών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments