Διεθνή

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο άνθρωπος που είχε προβλέψει την επίθεση

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο άνθρωπος που είχε προβλέψει την επίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: Palestinians in the West Bank city of Nablus celebrate on October 7, 2023, after Hamas terrorists infiltrated Israel from the Gaza Strip and launched a large-scale attack on Israeli towns and cities. (Photo by Jaafar ASHTIYEH / AFP)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Carmon σημείωσε: «Υπάρχει επίσης αύξηση των προσπαθειών του Ιράν και της Χεζμπολάχ να εισάγουν λαθραία όπλα στη Δυτική Όχθη, παρόμοια με το λαθρεμπόριο όπλων στη Γάζα.»

Πριν από λίγο καιρό, ένας πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος έγραψε ένα προφητικό δοκίμιο, στο οποίο ανέλυσε το ενδεχόμενο εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ. Ο αντιτρομοκρατικός σύμβουλος, Yigal Carmon, ιδρυτής και πρόεδρος του Middle East Media Research Institute (MEMRI), έγραψε το δοκίμιο «Σημάδια ενός πιθανού πολέμου τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Carmon σημείωσε: «Υπάρχει επίσης αύξηση των προσπαθειών του Ιράν και της Χεζμπολάχ να εισάγουν λαθραία όπλα στη Δυτική Όχθη, παρόμοια με το λαθρεμπόριο όπλων στη Γάζα.»

Πληθαίνουν οι ενδείξεις «Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ένας πόλεμος κατά του Ισραήλ μπορεί να ξεσπάσει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2023. Το έναυσμα μπορεί να είναι ένας αριθμός βίαιων συγκρούσεων που θα οδηγήσουν σε πολλές απώλειες ή η χρήση νέων όπλων που θα οδηγήσει σε πολλούς θανάτους από την ισραηλινή πλευρά», έγραψε ο Carmon, ο οποίος εργάστηκε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας για τον Yitzhak Shamir και τον Yitzhak Rabin.

Ο ειδικός σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας σημείωσε: «Επίσης, έχουν αυξηθεί οι προσπάθειες του Ιράν και της Χεζμπολάχ να εισάγουν λαθραία όπλα στη Δυτική Όχθη, παρόμοια με το λαθρεμπόριο όπλων στη Γάζα.»

Σε αυτή την κατάσταση, το Ισραήλ πιθανότατα να αναγκαστεί να απαντήσει, κάνοντας μία μεγάλη επίθεση, πέραν των συνήθων αντιτρομοκρατικών του μέτρων, ακόμη και με το κόστος ενός ολοκληρωτικού πολέμου.»

Ακόμη, ο Carmon δήλωσε στην Jerusalem Post ότι ο πόλεμος της Χαμάς έχει ως στόχο «να αποτρέψει την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας» όσον αφορά τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις.

Ισραηλινοί και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν τονίσει ότι η εισβολή της Χαμάς υποστηρίχθηκε από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Ο βουλευτής του Λικούντ Yuli Edelstein δήλωσε στην Post: «Το Ισραήλ ξύπνησε σήμερα το πρωί σε μια συντονισμένη και δολοφονική τρομοκρατική επίθεση.

Οι μάχες συνεχίζονται ακόμα και το κράτος του Ισραήλ κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πολίτες του από αυτή τη βάρβαρη επίθεση. Η Χαμάς πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση, αλλά το Ιράν είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από αυτή τη σοκαριστική δολοφονία δεκάδων αθώων Ισραηλινών γυναικών, παιδιών και ανδρών. Το δολοφονικό ιρανικό καθεστώς θα θυμάται αυτή τη μέρα και θα γλείφει τις πληγές του για πολλά χρόνια ακόμα λόγω της ισραηλινής αντίδρασης.»

Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ μάχεται για τον ελεύθερο κόσμο. Να θυμάστε ότι το κράτος του Ισραήλ έχει την ηθική εξουσία να διαλύσει τη δολοφονική τρομοκρατική υποδομή στη Γάζα και το Ιράν.»

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Κόρι Μιλς από τη Φλόριντα δήλωσε στην Post: «Υποστηρίζω το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τους πολίτες του και να εξαλείψει τους τρομοκράτες που απειλούν τη σταθερότητα της περιοχής. Είναι σαφές για μένα ότι αυτό είναι έργο της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χαμάς, με στόχο να διαταράξει τις συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία και την επέκταση των συμφωνιών Αβραάμ της εποχής Τραμπ».

Ο Μιλς, ο οποίος είναι βετεράνος πολέμου που υπηρέτησε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, πρόσθεσε: «Η απόφαση του Μπάιντεν να αποδεσμεύσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία στο Ιράν αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση των συνεπειών που έλαβαν χώρα μετά την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν υπό την κυβέρνηση Ομπάμα/Μπάιντεν. Το μοτίβο είναι σαφές: κάθε φορά που απελευθερώνονται κεφάλαια προς το Ιράν, τον μεγαλύτερο κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας, οι παραστρατιωτικές οργανώσεις αντιπροσώπων στην περιοχή εξαπολύουν επίμονα επιθέσεις, με στόχο την αποσταθεροποίηση και τη στοχοποίηση των δυτικών συμμάχων και των Αμερικανών».

Ο βουλευτής συνέχισε: «Εξετάζοντας την ακρίβεια και τον συντονισμό της πρόσφατης επίθεσης, είναι πολύ πιθανό ότι τα πρόσφατα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, επιπλέον των πολλών άλλων δισεκατομμυρίων που τέθηκαν στη διάθεση του Ιράν μετά την άρση των κυρώσεων από τον Μπάιντεν, παρείχαν την απαραίτητη χρηματοδότηση για την εκτέλεση αυτής της επίθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments