Οδηγός

Βγαίνει από τον «πάγο» η επιταγή ακρίβειας – Έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα

Βγαίνει από τον «πάγο» η επιταγή ακρίβειας – Έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων, εν είδει επιταγής ακρίβειας, αναμένεται να επαναφέρει η κυβέρνηση για ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων στο τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιοι αναμένεται να λάβουν την παροχή

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων, εν είδει επιταγής ακρίβειας, αναμένεται να επαναφέρει η κυβέρνηση για ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων στο τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια είναι το πρόβλημα της ακρίβειας. Δικαιολογημένα αυτό εμφανίζεται και στις μετρήσεις, αλλά αρκεί μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ για να καταλάβει κανείς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα οι οποίοι πραγματικά τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Κι εγώ δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού ώστε αυτοί οι συμπολίτες μας που όντως δεν έχουν κανένα απόθεμα και καμία άλλη δυνατότητα στήριξης, να μπορέσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, βλέποντας και την εξέλιξη του Προϋπολογισμού έως το τέλος του χρόνου, για να δω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω να τους βοηθήσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον Alpha.

Τα δεδομένα για την επιταγή ακρίβειας – Δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι η επιταγή ακρίβειας μπήκε στον «πάγο» από την ίδια την κυβέρνηση και τελευταία φορά δόθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2022.

Στις ομάδες δικαιούχων για τα 250 ευρώ ανήκαν άνεργοι, ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα τα ποσά έλαβαν:

  • μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες – στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας – που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • ευάλωτοι συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ
  • ανασφάλιστοι υπερήλικες
  • Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έλαβαν διπλή δόση τον Δεκέμβριο

Η ΔΥΠΑ κατέβαλε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που συμπλήρωσαν 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments