Πολιτική

ΥΠΕΞ: Δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για επαναπατρισμό 149 Ελλήνων επισκεπτών από Ισραήλ και Παλαιστίνη

ΥΠΕΞ: Δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για επαναπατρισμό 149 Ελλήνων επισκεπτών από Ισραήλ και Παλαιστίνη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή.

Ήδη έχει καταγραφεί συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους.

Το Παλαιστινιακό γυρίζει σελίδα

Η αιφνιδιαστική μεγάλη επιχείρηση της Χαμάς εναντίον πολιτών σε οικισμούς και κιμπούτς κοντά στα σύνορα Γάζας και Ισραήλ,  δεν έπιασε μόνο εξ απήνης τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, που απέτυχαν να ερμηνεύσουν σωστά τα μηνύματα που έστελνε η παλαιστινιακή οργάνωση, αλλά διαμορφώνει και ένα νέο τοπίο στη Μέση Ανατολή.

Παρά την αδιαμφισβήτητη υπεροπλία του Ισραήλ, τα όσα συμβαίνουν από χτες στο Ισραήλ, ο μεγάλος αριθμός ρουκετών που έπεσαν αλλά και η εικόνα Παλαιστινίων ενόπλων να δρουν σε ισραηλινό έδαφος συλλαμβάνοντας πολίτες αλλά και στρατιωτικό προσωπικό ως ομήρους, όπως και το γεγονός ότι συνέχισαν να δρουν για ώρες, εκ των πραγμάτων αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στην εικόνα που θέλει να παρουσιάσει το Ισραήλ ότι μπορεί να είναι επί της ουσίας άτρωτο απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης της σύγκρουσης για το Ισραήλ πρόκειται για μια πραγματική ήττα, συγκρινόμενη μόνο με τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973, με τη διαφορά ότι τότε το Ισραήλ αντιμετώπισε τον μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό της ευρύτερης περιοχής, αυτόν της Αιγύπτου.

Χτες και σήμερα ο Ισραήλ αντιμετωπίζει τους μαχητές μιας οργάνωσης που έρχεται από έναν θύλακα με πληθυσμό 2,1 εκατομμύρια και που κατάφερε να περάσει μια συνοριακή γραμμή στην οποία το Ισραήλ υποτίθεται ότι είχε κάνει αδιαπέραστη ξοδεύοντας περίπου ένα δισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments