Αθλητισμός

ΑΕΚ: Η… υπερπαραγωγική Ένωση! [vid]

ΑΕΚ: Η… υπερπαραγωγική Ένωση! [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν υπήρχε για την ΑΕΚ στο χθεσινό εξ αναβολής ματς απέναντι στον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η μηχανή της ΑΕΚ παράγει διαρκώς ευκαιρίες με την «αγέλη» του Ματίας Αλμέιδα να ρίχνει στα... σχοινιά τον αντίπαλο, ειδικά μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν υπήρχε για την ΑΕΚ στο χθεσινό εξ αναβολής ματς απέναντι στον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, η Ένωση φρόντισε ουσιαστικά να το τελειώσει από το πρώτο μέρος κάνοντας στη συνέχεια διαχείριση του σκορ και φτάνοντας σε ένα άνετο -όπως επιβεβαιώνεται και από τη συνολική εικόνα του αγώνα- 3-0. Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της, μειώνοντας όπως ήταν επιτακτική ανάγκη στους πέντε βαθμούς από την κορυφή πριν τη διακοπή, και είναι έτοιμη με την επανέναρξη για την αντεπίθεση προκειμένου να πλησιάσει ξανά.

Η μηχανή παραγωγής τελικών της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρίσκει τα γνωστά της στάνταρ ειδικά μέσα στην OPAP Arena από πλευράς ρυθμού και παραγωγής φάσεων. Κάτι που είχε συνηθίσει το κοινό της από την περσινή πρώτη σεζόν της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η «αγέλη» του Αλμέιδα καταφέρνει και «πνίγει» τον αντίπαλο με τις ανακτήσεις και τις τελικές και το μόνο που αρκεί είναι οι σωστές εκτελέσεις για να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Να ανεβάσει με λίγα λόγια τον δείκτη της αποτελεσματικότητάς της. Γιατί όπως είπε και ο Πελάδο: «Πραγματικά δε με ανησυχεί. Θα με ανησυχούσε αν δεν είχαμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε».

Απέναντι στον Παναιτωλικό η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 τελικές, με όλες τις γραμμές να έχουν συνεισφορά σε αυτό το κομμάτι, δείγμα της τεράστιας ποιότητας του βάθους του ρόστερ της. Τόσο απέναντι στον Άγιαξ όσο και στο αμέσως προηγούμενο εντός έδρας ματς κόντρα στον Ατρόμητο, η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με 24 και 20 τελικές αντίστοιχα και ειδικότερα κόντρα στον «Αίαντα» μένει και με το «αχ» στο φινάλε καθώς βάσει των ευκαιριών που είχε θα μπορούσε να είχε φτάσει στη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μέρος.

Ο Mr. assist Ελίασον και οι στατικές μπάλες

Η τρομερή ποιότητα που έχει μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ αποτελεί τον κυριότερο λόγο για τον οποίο καταφέρνει και δημιουργεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, παίρνοντας παράλληλα πολλά γκολ από στατικές φάσεις. Κάτι που αποτελεί απόδειξη της σημαντικής δουλειάς που γίνεται από τον Αλμέιδα και το επιτελείο του στα Σπάτα. Διαβάσατε χθες για την ικανότητα της Ένωσης σε αυτό το κομμάτι, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα ξανά με την Ένωση να σκοράρει το πρώτο γκολ με τον Βίντα και το τρίτο με τον Μουκουντί από εκτελέσεις κόρνερ.

Την ίδια στιγμή, εστιάζοντας σε πρόσωπα, αυτός που βρίσκει τον περσινό ρυθμό που είχε αναπτύξει κυρίως πριν τον τραυματισμό του είναι ο Mr. assist της ΑΕΚ, ο Νίκλας Ελίασον. Ο Σουηδός εξτρέμ λατρεύει να σερβίρει στους συμπαίκτες του και με τις δύο ασίστ που έβγαλε σε Βίντα και Ρότα έφτασε ήδη τις πέντε, κι ενώ πέρυσι είχε στο σύνολο εννιά. Οι κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύονται απόλυτα το τρομερό αριστερό του στις στατικές μπάλες, ενώ από το πόδι του είχε βγει η ασίστ και στο νικητήριο γκολ του Πόνσε στο Μπράιτον. Μαζί με τον Άμραμπατ στη δεξιά πλευρά συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που βάζει ζόρια σε κάθε αντίπαλο από εκείνη την πτέρυγα.

Και που να πάρουν μπρος και οι φορ…

Η ΑΕΚ δημιουργεί με φοβερή άνεση ευκαιρίες και πλέον αυτό που μένει είναι να μπουν δυνατά στο σκοράρισμα τόσο ο Λιβάι Γκαρσία, όσο και ο Πόνσε, κάτι που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο σύνολο του Αλμέιδα στο εκτελεστικό κομμάτι. Μέχρι στιγμής ο Πόνσε μετράει δύο γκολ με Ολυμπιακό και Μπράιτον, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία που πέρυσι είχε τελειώσει τη σεζόν με 18 τέρματα, λόγω και των τραυματισμών που προέκυψαν με τις θλάσεις, αλλά και της αστοχίας του, δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Δεδομένα, ωστόσο, μιλάμε για δύο παίκτες που αν πάρουν για τα καλά μπροστά, τότε η ΑΕΚ θα καταφέρει να φανεί ακόμα πιο κυνική στην τελική τρίτη. Ο Πόνσε είναι γνωστό ότι αποτελεί «εκτελεστή» μέσα στο «κουτί» του αντιπάλου και ο Λιβάι πέρυσι αναδείχθηκε από τον Αλμέιδα που τον μετέτρεψε σε φορ και σε ένα θωρηκτό μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Και είναι θέμα χρόνου όταν βρει τα περσινά του στάνταρ, η ΑΕΚ να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην εκτέλεση με βάση την τρομερή της ικανότητα στην παραγωγή φάσεων.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments