Αθλητισμός

Παναθηναϊκός… δαγκωτό! [vid]

Παναθηναϊκός… δαγκωτό! [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364127] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αυτοδύναμη εμφάνιση του Παναθηναϊκού το βράδυ των εκλογών, τους μεγάλους πρωταγωνιστές στο 5-0 επί του Ατρομήτου, τις δύο ισάξιες ενδεκάδες και την στιγμή που λέει πολλά για την φετινή ομάδα.

Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για τον Παναθηναϊκό. Μετά από τέσσερις ημέρες στο Ισραήλ, το ματς της Πέμπτης και την επιστροφή το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, το τελευταίο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τον κύκλο μίας πολύ δύσκολης επτάδας αναμετρήσεων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, έκρυβε κινδύνους απέναντι σε ένα σύνολο που ψάχνει εναγωνίως την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και δεν είναι όσο κακό δείχνει η βαθμολογική του συγκομιδή.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το έκανε να φαίνεται εύκολο και ολοκλήρωσε με θρίαμβο ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο βρίσκει τους ”πράσινους” μία νίκη μακριά από την κορυφή της Super League(19 ο Ολυμπιακός-16 ο Παναθηναϊκός) και στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου του Europa League, όντας στο +3 από την Μακάμπι Χάιφα. Αν σε ένα από τα δύο ντέρμπι στο γήπεδό του, ο Παναθηναϊκός είχε βάλει το ”τρίποντο” στο σακούλι του, θα μιλούσαμε για το τέλειο.

Αυτή η διπλή ανορθογραφία με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι τα μόνα ματς που χαλάνε κάπως την εικόνα αλλά δίχως αμφιβολία ο γενικός βαθμός είναι πολύ καλός. Ας πούμε 8/10 για να το κάνουμε πιο σαφές, ειδικά αν σκεφτούμε και τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν και την ταυτόχρονη απουσία των Μάγκνουσον, Αϊτόρ, Πάλμερ και Βαγιαννίδη!

Την επιβεβαίωση πως διαθέτει δύο ισάξιες ενδεκάδες, την επιβεβαίωση πως το βάθος του είναι ικανό να τον κρατήσει σε καλό επίπεδο μέχρι το τέλους του δρόμου και να τον βγάζει ασπροπρόσωπο σε οριακές καταστάσεις κόπωσης. Υπάρχουν παιχνίδια, όπως αυτό με τον Ατρόμητο, που η ενδεκάδα είχε αλλαγή κατά τα 8/11. Στην Τρίπολη ήταν 9/11. Η εικόνα του συνόλου, όμως, δεν ήταν προβληματική. Κάθε άλλο. Η ταυτότητα παρέμεινε η ίδια, η καλή εικόνα επίσης και μέσα από το rotation η απαιτούμενη ενέργεια έκανε την εμφάνισή της, με νέους πρωταγωνιστές να έρχονται στο προσκήνιο.

Ο Παναθηναϊκός βιώνει τις ευεργετικές συνέπειες της σωστής διαμόρφωσης του έμψυχου δυναμικού το περασμένο καλοκαίρι και πάνω από όλα βιώνει τα εξαιρετικά αποτελέσματα της άριστης διαχείρισης του ρόστερ από τον προπονητή, ο οποίος διατηρεί τους πάντες στη τσίτα και αποδεικνύει την ποδοσφαιρική του δικαιοσύνη από αναμέτρηση σε αναμέτρηση, σε βαθμό που αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει ποιός είναι βασικός και ποιος αναπληρωματικός στη φετινή έκδοση, με μοναδική εξαίρεση τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια.

Βέβαια ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, ο κόουτς Ιβάν έδωσε δύο ενδεκαδάτες συμμετοχές στον Γιούρι Λοντίγκιν, διατηρώντας τις ισορροπίες και κρατώντας την υπόσχεσή του απέναντι στον έμπειρο κίπερ που το καλοκαίρι είχε τάσεις φυγής.

Από κει και πέρα και όσον αφορά κάποια στοιχεία του χθεσινού παιχνιδιού:

  • Δεν χωρά συζήτηση πως οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Φίλιπ Τζούρισιτς και ο Σεμπαστιάν Παλάσιος. Δύο γκολ και μια ασίστ ο άπιαστος Σέρβος, ένα γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι και μια ασίστ ο Αργεντινός. Ο ”Τούκου” γενικά είναι σε καλό φεγγάρι και επιβεβαιώνει τον κανόνα της καριέρας του. Όταν ψυχολογικά είναι καλά σε σχέση με το σκοράρισμα, όταν ”ξεμπουκώνει”, βρίσκει πιο εύκολα τελειώματα σαν αυτό που έκανε χθες. Διαγώνια με δύναμη, στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα και από τα όρια της περιοχής. Με παρόμοιο τρόπο είχε σκοράρει κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, πάλι με ένα διαγώνιο σουτ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πρόσφατα, πάλι από γωνία σκόραρε και στους Ζωσιμάδες.
  • Μεγάλη υπόθεση να έχει ο Παναθηναϊκός τον Ρούμπεν σε καλή κατάσταση. Πολύ μεγάλη. Επανήλθε στην ενδεκάδα, από τα δικά του πόδια ξεκινά το πρώτο γκολ, από τα δικά του και το τρίτο, αλάνθαστος ήταν στην μεσαία γραμμή όπου κυριάρχησε. Δεν θα είναι εύκολο για τον Αράο να τον… εκτοπίσει από το ”6” και ας υπερτερεί σε σωματικά προσόντα, ένταση και τρεξίματα.
  • Το αριστερό του Μλαντένοβιτς είναι τοπ. Φαινόταν στην προετοιμασία, φαινόταν στον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο, αυτά είναι πράγματα που δεν αλλάζουν από σεζόν. Μετά το… κέρασμα στον Γερεμέγεφ, ήρθε κι αυτό για τον Τζούρισιτς. Αν γίνει πιο συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα(για παράδειγμα στην Τρίπολη υστέρησε αρκετά στο πρώτο μέρος) και με δεδομένο πως στο επιθετικό τρίτο μπορεί να κάνει διαφορά, ο Παναθηναϊκός θα έχει προσθέσει ένα ”υπερόπλο”. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να έχει μεγαλύτερη ισορροπία.
  • Δύο ματς ερχόμενος από τον πάγκο ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Δύο γκολ. Αμφότερα στις καθυστερήσεις, αμφότερα μπροστά στο πέταλο της 6 και τα δύο με την μπάλα να του έρχεται από τα αριστερά και στα δύο έχοντας φροντίσει να μείνει αμαρκάριστος. Στα δεκατρία έφτασαν τα γκολ που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από τους σέντερ φορ του. Έξι ο Ιωαννίδης, 5 ο Σπόραρ που είχε χθες γκολ και ασίστ, 2 ο Σουηδός. Not bad.
  • Το ήθελε σαν τρελός ο Ζέκα αυτό το ντεμπούτο, φτάνοντας τις 245 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα. Από την τρέλα, την όρεξη, την διάθεσή του να προσφέρει αποβλήθηκε με ένα μαρκάρισμα που δεν επιτρέπεται για την εμπειρία του. Δεν άλλαξε κάτι, όμως, στην εικόνα του αγώνα, ήταν σαν να μην έγινε για τον Παναθηναϊκό. Τον ίδιο, όμως, τον πείραξε πολύ. Λογικό ήταν. Από την άλλη, όμως, αυτή την λύπη, θα πρέπει να την σκεπάσουν δύο πράγματα. Η αποθέωση από την Λεωφόρο αλλά και η τοποθέτηση του περιβραχιονίου στο μπράτσο του από τους συμπαίκτες του και ενώ στο χορτάρι βρισκόταν ο πρώτος αρχηγός(Σένκεφελντ) και ο δεύτερος(Ρούμπεν). Αυτή η κίνηση, όπως και πολλές άλλες μέσα στη σεζόν, επιβεβαιώνουν πως ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια.
Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments