Διεθνή

Έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ για την κατάσταση στο Ισραήλ την Τρίτη [vid]

Έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ για την κατάσταση στο Ισραήλ την Τρίτη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Έκτακτη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, για την κατάσταση στο Ισραήλ και την περιοχή ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Συγκαλώ αύριο έκτακτη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στο Ισραήλ και στην περιοχή» ανακοίνωσε ο Μπορέλ

Έκτακτη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, για την κατάσταση στο Ισραήλ και την περιοχή ανακοίνωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Συγκαλώ αύριο έκτακτη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στο Ισραήλ και στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Μπορέλ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά, η συνεδρίαση θα λάβει χώρα αύριο το απόγευμα, θα είναι άτυπη και θα πραγματοποιηθεί στο Μουσκάτ, όπου βρίσκονται ήδη ορισμένοι υπουργοί για το συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης- Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (GCC), ενώ όσοι δε, βρίσκονται εκεί θα συμμετάσχουν με τηλεδιάσκεψη.

Ξεκίνησε ολικός αποκλεισμός στη Γάζα – Θέσεις της Χαμάς χτυπά το Ισραήλ [vid]

Σφοδρές μάχες μαίνονται στο ισραήλ με τον ισραηλινό στρατό να έχει εξαπολύσει «εκτεταμένη» επίθεση στα κέντρα της Χαμάς στη Γάζα έπειτα και από πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση σε πόλεις του Ισραήλ.

Τόσο η ισραηλινή αμυντική δύναμη όσο και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσαν την επιχείρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διέταξε την πλήρη πολιορκία της Γάζας με τον ίδιο να αναφέρει ότι θα υπάρξει αποκλεισμός σε «ηλεκτρισμό, τρόφιμα, καύσιμα».

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή να σταματήσει αμέσως και η υδροδότηση της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments