Διεθνή

Ισραήλ: 300.000 έφεδροι στα όπλα, συνεχίζονται οι μάχες με τη Χαμάς στον νότο – Τους 800 ξεπέρασαν οι νεκροί

Ισραήλ: 300.000 έφεδροι στα όπλα, συνεχίζονται οι μάχες με τη Χαμάς στον νότο – Τους 800 ξεπέρασαν οι νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: RONEN ZVULUN | Συντελεστές: REUTERS, Σε κατάσταση σοκ μετά την πιο πολύνεκρη επίθεση στην επικράτειά του από ιδρύσεως του κράτους, το 1948, το Ισραήλ έχει κηρύξει και επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς από την Κυριακή

Σε κατάσταση σοκ μετά την πιο πολύνεκρη επίθεση στην επικράτειά του από ιδρύσεως του κράτους, το 1948, το Ισραήλ έχει κηρύξει και επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς από την Κυριακή

Σε κατάσταση σοκ μετά την πιο πολύνεκρη επίθεση στην επικράτειά του από ιδρύσεως του κράτους, το 1948, το Ισραήλ έχει κηρύξει και επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς από την Κυριακή, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση την προηγουμένη από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο φόρος αίματος από την επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης στο έδαφος του Ισραήλ έχει φτάσει τους 800 ανθρώπους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του εβραϊκού κράτους, 2.506 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο, με 23 εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και 353 να θεωρούνται βαριά περιστατικά.

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) έχουν καλέσει στα όπλα περίπου 300.000 εφέδρους, όπως ανέφερε εκπρόσωπός τους, στη μεγαλύτερη επιστράτευση στην σύγχρονη ισραηλινή ιστορία.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε μπαράζ πληγμάτων κατά στόχων της ισλαμιστικής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας ότι λεπτομέρειες για το τι πλήττεται θα δοθούν σε δεύτερο χρόνο.

Σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες ήχησαν στην Ιερουσαλήμ και γρήγορα ακολούθησαν αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη.

Οι σειρήνες ήχησαν γύρω στο μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδος).

Οι σειρήνες αυτές είχαν ακουστεί στην παλιά πόλη το Σάββατο, την πρώτη ημέρα της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, και ρουκέτες είχαν τότε αναχαιτιστεί από την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα. Χθες δεν ακούστηκαν σειρήνες.

Ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς σε νέο μπαράζ από τη Γάζα έπεσαν σε περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, από το νέο μπαράζ ρουκετών το μεσημέρι της Δευτέρας υπάρχουν πολλοί τραυματίες στις ισραηλινές πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν, στον νότο του εβραϊκού κράτους.

Επιδιώκοντας να ξαναπάρουν το πάνω χέρι έπειτα από αυτή την επίθεση ευρείας κλίμακας –από γη, αέρα και θάλασσα– το Σάββατο, εβραϊκή αργία, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχιζαν και τη Δευτέρα να καταδιώκουν μέλη της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και να εξαπολύουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου καταστράφηκαν κι άλλα κτίρια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των IDF, πλέον όλοι οι οικισμοί στο νότιο Ισραήλ έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, ωστόσο διεξάγονται ακόμη μάχες με διάσπαρτους πυρήνες ενόπλων της ισλαμιστικής οργάνωσης στο ισραηλινό έδαφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments