Πολιτική

Άδωνις: Καμία επικοινωνία Μητσοτάκη – Αγοραστού για αντιπλημμυρικά έργα

Άδωνις: Καμία επικοινωνία Μητσοτάκη – Αγοραστού για αντιπλημμυρικά έργα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), «Συνωμοσιολογία» χαρακτηρίζει τη διακίνηση της δήθεν είδησης για επικοινωνία ανάμεσα στον κ. Αγοραστό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα αντιπλημμυρικά έργα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δίνει σχετικά αποστομωτική απάντηση.

«Οι άθλιοι συνωμοσιολόγοι δεν βάζουν μυαλό»

«Συνωμοσιολογία» χαρακτηρίζει τη διακίνηση της δήθεν είδησης για επικοινωνία ανάμεσα στον κ. Αγοραστό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα αντιπλημμυρικά έργα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δίνει σχετικά αποστομωτική απάντηση.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο εάν υπήρχε συνεννόηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο Άδωνις είναι σαφής: «Οι άθλιοι δεν βάζουν μυαλό. Πρόκειται για συνωμοσιολογίες. Υπεύθυνος υπουργός για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ήμουν εγώ. Υπό την εποπτεία μου ήταν και το πρόγραμμα για αντιπλημμυρικά έργα και μπορώ να βεβαιώσω με σιγουριά ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μεταξύ κ. Αγοραστού και Κυριάκου Μητσοτάκη. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καμία αρμοδιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα».

«Επιπλέον», συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «τα αντιπλημμυρικά έργα γίνονταν και προχωρούσαν κανονικά στη Θεσσαλία. Και μπορώ να πω και να αποκαλύψω σήμερα πως όταν έγινε ο Ιανός, έπεσαν πολλές γέφυρες και έγιναν πολλά έργα. Φτιάχτηκαν 16 γέφυρες μετά από συμφωνία με ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία. Και οι 16 αυτές γέφυρες άντεξαν και σώθηκαν απέναντι στην κακοκαιρία Daniel, τη στιγμή  κατά την οποία κατέρρευσαν 45 γέφυρες».

Είναι, ακόμη, κωμική η άποψη, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ότι για τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία φταίει η ανεπάρκεια των αντιπλημμυρικών έργων: «Ο κ. Ευθύμιος Λέκκας,  ο κ. Κολυδάς, ο κ. Συνολάκης και όλη η αρμόδια επιστημονική κοινότητα έχει τονίσει πως κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να σταματήσει και να αντέξει τη φοβερή θεομηνία. Ο κύριος Αγοραστός υπέστη φθορά στις κάλπες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως συγκέντρωσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Πήρε το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ. Αυτό δεν είναι ουσιαστικά απώλεια. Αυτό που συνέβη είναι η φυσιολογική και αναμενόμενη φθορά της άσκησης εξουσίας».

«Και δεν πρέπει να λησμονούμε», ολοκληρώνει ο Άδωνις,  ότι «ο δήμαρχος Ρόδου και ο εκεί περιφερειάρχης επανεξελέγησαν και μάλιστα, από την πρώτη Κυριακή. Η Ρόδος υπέστη τις τρομερές συνέπειες της κλιματικής κρίσης, αλλά οι πολίτες έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι και ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης, που είναι και κομματικά στελέχη της ΝΔ, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments