Διεθνή

Επικίνδυνη τροπή στη Μέση Ανατολή – Αναφορές για επιθέσεις από τον Λίβανο στο Ισραήλ [vid]

Επικίνδυνη τροπή στη Μέση Ανατολή – Αναφορές για επιθέσεις από τον Λίβανο στο Ισραήλ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Fatima Shbair | Συντελεστές: AP, Επίσης το Channel 4 του Ισραήλ μετεδίδει πως η Χαζμπολάχ ξεκίνησε επίθεση από το βορά, με ρουκέτες και drones. Οι σειρήνες χτύπησαν σε όλη την περιοχή και οι Αρχές διέταξαν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισόδου «εχθρικών αεροσκαφών».

Επικίνδυνη τροπή παίρνει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς υπάρχουν αναφορές για μαζική εισβολή με αεροσκάφη, πιθανότατα μη επανδρωμένα, που πέρασαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ αλλά και ρουκέτες.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας αριθμός αεροσκαφών – με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για αιωρόπτερα – εισήλθαν στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο όπου εδρεύει η σκληροπυρηνική Χεζμπολάχ.

Επίσης το Channel 4 του Ισραήλ μετεδίδει πως η Χαζμπολάχ ξεκίνησε επίθεση από το βορά, με ρουκέτες και drones. Οι σειρήνες χτύπησαν σε όλη την περιοχή και οι Αρχές διέταξαν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισόδου «εχθρικών αεροσκαφών».

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο από την επίθεση προς το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την επίθεσή της στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.

Οι Ισραηλινοί έλαβαν οδηγίες να βρουν καταφύγιο. H Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου ανακοίνωσε ότι “οι κάτοικοι των κοινοτήτων στα σύνορα του Λιβάνου και της Συρίας πρέπει να εισέλθουν σε καταφύγια, να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους”. 

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου, αυτές οι οδηγίες ακολουθούν μια “ευρεία επίθεση” που σημειώθηκε στο βορρά πριν από λίγο. Η οδηγία συμβουλεύει τους κατοίκους να εισέρχονται στο καταφύγιο με προμήθειες, νερό, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, φάρμακα και συσκευές επικοινωνίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκάδες drones διείσδυσαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ. Η Χαμάς υποστηρίζει ότι εκτόξευσε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς προς την περιοχή της Χάιφα. 

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας κάτοικοι της Χάιφα εμφανίζονται να τρέχουν στα καταφύγια.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις λεπτομέρειες.

Η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ.

Συναγερμός για εισερχόμενο αεροσκάφος είχε σημάνει και πριν από περίπου μισή ώρα, όμως η KAN ανέφερε ότι επρόκειτο πιθανότατα για ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments