Πολιτική

Άδωνις για ομιλία Κασσελάκη στον ΣΕΒ: Αριστερίστικες ανοησίες

Άδωνις για ομιλία Κασσελάκη στον ΣΕΒ: Αριστερίστικες ανοησίες

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/ Πρωινή Ζώνη/ Action24

«Οι προτάσεις του οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας»

«Αριστερίστικες ανοησίες» χαρακτηρίζει τις χθεσινές προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα του ΣΕΒ ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογραμμίζει πως οι προτάσεις αυτές προκαλούν ουσιαστικά αύξηση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Κασσελάκη για περιορισμούς στις προσλήψεις, ο υπουργός Εργασίας τονίζει πως «αυτό δεν είναι πλήρως κατανοητό, ως προς το τι εννοεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ περιορισμούς στις προσλήψεις. Ο κύριος Κασσελάκης ανέφερε ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν περιορισμοί στις προσλήψεις, αλλά δεν ήταν σαφής ως προς το τι εννοεί».

«Επίσης», συνεχίζει την παρέμβασή του ο Άδωνις, «ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ του βάσιμου λόγου απόλυσης. Ο βάσιμος λόγος απόλυσης ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα μήνα πριν ηττηθεί στις εκλογές από την Νέα Δημοκρατία. Τον νόμο αυτόν τον άλλαξε ο κ. Γιάννης Βρούτσης και πολύ σωστά έκανε. Ο βάσιμος λόγος απόλυσης σημαίνει ότι, για να απολύσει μια επιχείρηση ένα εργαζόμενο, πρέπει να γράψει σε ένα χαρτί για ποιο λόγο τον απολύει. Όμως, αυτό δυσκολεύει την απόλυση. Και όσο δυσκολεύεται η απόλυση, τόσο περισσότερο μειώνονται οι προσλήψεις».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζει πως στην Ελλάδα ισχύει το μοντέλο της αποζημίωσης και πως, αν προστεθεί και ο βάσιμος λόγος απόλυσης, η ανεργία θα εκτιναχθεί.

«Στις χώρες που έχουν βάσιμο λόγο απόλυσης δεν υπάρχει αποζημίωση για τον εργαζόμενο. Αν λοιπόν ο κύριος Κασσελάκης προσθέσει στο μοντέλο της αποζημίωσης και τον βάσιμο λόγο πρόσληψης, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα, όπου δεν θα γίνεται ποτέ πρόσληψη. Όσο δυσκολεύεις την απόλυση, τόσο δυσκολεύεις την πρόσληψη. Είναι ευθέως ανάλογο μέγεθος. Ο τρόπος για περισσότερες προσλήψεις είναι το να διευκολύνεις, όχι να δυσκολεύεις τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για αριστερίστικες ανοησίες!», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ακόμη, ο κύριος Κασσελάκης επανέλαβε όλη την επιχειρηματολογία τύπου ΣΥΡΙΖΑ για το έργο του κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη στα εργασιακά. Όμως, «ο κ. Χατζηδάκης επανεκλέχθηκε και είναι πρώτος σε σταυρούς στην εκλογική του περιφέρεια. Και εγώ έγινα δέκτης άδικων επιθέσεων, ότι δήθεν καταργώ το οκτάωρο και το πενθήμερο, αλλά η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές, γιατί προφανώς δεν καταργήθηκε το οκτάωρο και το πενθήμερο. Η κοινωνία δεν ακούει λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Κασσελάκη», υποστηρίζει ο Άδωνις.

Καταληκτικά, ο Άδωνις δεν δηλώνει έκπληκτος που ο κ. Κασσελάκης δεν δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, γιατί «ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «είναι εφοπλιστής, δηλαδή, είναι κεφαλαιοκράτης. Άρα δεν δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, γιατί θα ήταν σαν να δαιμονοποιούσε τον εαυτό του!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments