Πολιτική

ΥΠΕΣ: Αυτοί είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες με δεύτερο γύρο εκλογών [vid]

ΥΠΕΣ: Αυτοί είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες με δεύτερο γύρο εκλογών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Οι εκλογές θα επαναληφθούν στις 15 Οκτωβρίου στα ίδια τμήματα, για τις εξής Περιφέρειες και Δήμους

Τους Δήμους και τις Περιφέρειες στις οποίες θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εκλογές θα επαναληφθούν στις 15 Οκτωβρίου στα ίδια τμήματα, για τις εξής Περιφέρειες και Δήμους:

Εκλογές: Η ερμηνεία του αποτελέσματος από τους πολιτικούς αρχηγούς

Η πρώτη κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών  έκλεισε και οι πολίτες «μίλησαν», όπως αρέσκονται διαχρονικά να λένε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στο τέλος μίας εκλογικής μάχης. Και μπορεί η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία να έχει και τη δεύτερη φάση της επόμενης Κυριακής, που θα κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που άφησε η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά τα μηνύματα είναι ήδη αρκετά ξεκάθαρα. Μηνύματα τα οποία υπό το πρίσμα των κομματικών επιτελείων και της εκάστοτε ανάγνωσης, έδωσαν αέρα νίκης και ικανοποίησης όχι μόνο στην επικρατούσα ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ, αναδεικνύοντας  με βάση τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών «τρεις νικητές».

Από την πρώτη στιγμή επιβεβαιώθηκε ότι η πολιτική διάσταση που έδωσαν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές τράβηξε “μπλε” στην πλειοψηφία των περιφερειών της χώρας όπου η ΝΔ είχε “στοίχημα”.”

“Ως προς το πολιτικό μήνυμα αυτής της κάλπης, οι πολίτες πιστεύω ότι επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στις επιλογές τις οποίες έκανε» τόνισε ο πρωθυπουργός έξω από το κομματικό στρατηγείο της οδού Πειραιώς και πρόθεσε «από εκεί και πέρα, το γαλάζιο του χάρτη των εκλογών αυτών πρέπει να είναι ένα γαλάζιο της δημιουργίας, ένα γαλάζιο της συνεχόμενης μάχης με την καθημερινότητα. Η κυβέρνηση από αύριο προφανώς συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της, την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Και, βέβαια, για την επόμενη εβδομάδα θα εξακολουθούμε να δίνουμε τη μάχη του δεύτερου γύρου, σε εκείνες τις αναμετρήσεις οι οποίες δεν κρίθηκαν αυτή την Κυριακή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments