Αθλητισμός

Euro 2024: Οι δύο αγωνιστικές μπορούν να δώσουν εισιτήριο σε δέκα χώρες [vid]

Euro 2024: Οι δύο αγωνιστικές μπορούν να δώσουν εισιτήριο σε δέκα χώρες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [362104] ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2024 / ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν η 7η και η 8η αγωνιστική

Τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν η 7η και η 8η αγωνιστική των δέκα προκριματικών ομίλων και τον Νοέμβριο οι τελευταίες δύο. Οι δύο κορυφαίες χώρες κάθε ομίλου θα προχωρήσουν απευθείας στη διοργάνωση της Γερμανίας, ενώ τα υπόλοιπα τρία “εισιτήρια” που απομένουν, θα απονεμηθούν μέσω των playoffs του Nations League.

Η Ισπανία πάντως μπορεί κι αυτή να εξασφαλίσει την πρόκριση από τον Οκτώβριο, αν κάνει δύο νίκες κόντρα σε Σκωτία και Νορβηγία. Οι εννέα πόντοι που θα τη χωρίζουν από την παρέα του Έρλινγκ Χάλαντ θα είναι αρκετοί να τη στείλουν στη Γερμανία, αφού έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Στον 2ο όμιλο, όπου βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας, τα δεδομένα είναι γνωστά και αναμενόμενα. Η Γαλλία έχει κάνει το απόλυτο σε πέντε αγώνες και χωρίς να δεχθεί γκολ (11 υπέρ), με συνέπεια να θέλει μια νίκη για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά.

Η Αγγλία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ουκρανία την προηγούμενη αγωνιστική στον 3ο όμιλο, πυροδοτώντας κριτικές, όμως μία αγωνιστική αργότερα μπορεί να τσεκάρει το εισιτήριο για Γερμανία. Η προϋπόθεση είναι να πάρει τον “τελικό” κόντρα στην Ιταλία στο “Γουέμπλεϊ”, ώστε να ανοίξει την “ψαλίδα” στους εννέα βαθμούς και με δική της την ισοβαθμία έπειτα από τη νίκη στη Νάπολη, να μην μπορεί να πέσει κάτω από τη 2η θέση.

Η κατάσταση στον 6ο όμιλο έχει ξεκαθαρίσει από την 6η αγωνιστική, αφού Βέλγιο και Αυστρία μοιράζονται την κορυφή, έχοντας επτά βαθμούς απόσταση από τη Σουηδία.

Στον 7ο όμιλο η κατάσταση μοιάζει αμφίρροπη, όμως ίσως να μην είναι τόσο. Αν η πρωτοπόρος Ουγγαρία επικρατήσει της ισόβαθμης Σερβίας στη Βουδαπέστη το Σάββατο και πάρει “τρίποντο” και στην ουραγό Λιθουανία τρεις ημέρες αργότερα, τότε τερματίζει σίγουρα πάνω από τους Σέρβους κι έτσι προκρίνεται από αυτόν τον μήνα.

Η Πορτογαλία είναι η καλύτερη ομάδα των προκριματικών μέχρι στιγμής, αφού έχει έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες και 24-0 τέρματα στον 10ο όμιλο. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τη Σλοβακία που βρίσκεται στη 2η θέση κι αν νικήσει, μπορεί να πανηγυρίζει πρόωρα την πρόκρισή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments