Διεθνή

Ισραήλ: Η πολιτική απόφαση για χερσαία επιχείρηση είναι σε εκκρεμότητα – Τι συμβαίνει [vid]

Ισραήλ: Η πολιτική απόφαση για χερσαία επιχείρηση είναι σε εκκρεμότητα – Τι συμβαίνει [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Εφημερίδα Μακεδονία, Σκληροπυρηνικός δεξιός υπουργός φέρεται να δήλωσε στον ισραηλινό Τύπο ότι «τώρα είναι η ώρα να είμαστε σκληροί», υποδηλώνοντας ότι οι όμηροι δεν μπορούν να ανατρέψουν το σχέδιο για χερσαία επίθεση

Ο στρατός, βάσει σχεδίου έκτακτης ανάγκης, έχει ενισχύσει τις δυνάμεις άμυνας στον Νότο, αλλά και στον Βορρά, κοντά στον Λίβανο, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για το ξέσπασμα ενός πολέμου σε δύο μέτωπα.

Βασική παράμετρος για τη λήψη αποφάσεων από το νέο ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο, στο πλαίσιο της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, είναι η τύχη των ομήρων. Η Χαμάς φέρεται να τους έχει μεταφέρει σε περιοχές που ελέγχει στη Γάζα.

Σκληροπυρηνικός δεξιός υπουργός φέρεται να δήλωσε στον ισραηλινό Τύπο ότι «τώρα είναι η ώρα να είμαστε σκληροί», υποδηλώνοντας ότι οι όμηροι δεν μπορούν να ανατρέψουν το σχέδιο για χερσαία επίθεση. Την ίδια ώρα, όμως, άλλοι πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για τη διάσωση των ανθρώπων που βρίσκονται υπό την ομηρία της Χαμάς.

Οι ισραηλινές Αρχές επιχειρούν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν ανθρώπους που εμφανίζονται σε βίντεο μετά τις επιδρομές, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι τα μέλη της Χαμάς θα πληρώσουν για όσα έκαναν. Επιπλέον, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η Γάζα θα παραμείνει χωρίς ρεύμα και νερό, μέχρις ότου οι όμηροι απελευθερωθούν.

Ισραήλ – Χαμάς: Διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ- ICRC) βρίσκεται σε επαφή με τη Χαμάς και τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι που κρατά το παλαιστινιακό κίνημα στο Ισραήλ, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η ΔΕΕΣ κάλεσε εξάλλου “τις δύο πλευρές να περιορίσουν τα δεινά των αμάχων”. “Ως ουδέτερος μεσολαβητής είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε ανθρωπιστικές επισκέψεις, να διευκολύνουμε την επικοινωνία μεταξύ των ομήρων και των μελών των οικογενειών τους όπως και οποιαδήποτε απελευθέρωση”, υπογράμμισε ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για την περιοχή της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής.

Η κράτηση ομήρων απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και όλοι όσοι κρατούνται θα πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι, πρόσθεσε ο Καρμπόνι.

Δεκάδες Ισραηλινοί και αλλοδαποί – στρατιώτες, άμαχοι, γυναίκες και παιδιά– πιστεύεται ότι βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές αρχές έχουν καταμετρήσει 150 ομήρους, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επίσημη απελευθέρωση ομήρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments