Ελλάδα

Σεισμός τώρα: 3,8 Ρίχτερ στη Λαυρεωτική -Λέκκας: «Δεν ανησυχούμε» [vid]

Σεισμός τώρα: 3,8 Ρίχτερ στη Λαυρεωτική -Λέκκας: «Δεν ανησυχούμε» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ο ίδιος είπε ότι την ίδια ώρα καταγράφηκε και άλλη δόνηση, ίδιου μεγέθους, ανοιχτά της Αστυπάλαιας, σε μεγάλο εστιακό βάθος. Σημείωσε πως οι δύο δονήσεις δεν σχετίζονται και επίσης δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Σεισμός μεγέθους 3,8 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην περιοχή της Αττικής σήμερα Παρασκευή στις 6:33 το πρωί, με επίκεντρο 8 χλμ. ΒΒΑ της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του ΟΑΣΠ, το επίκεντρο ήταν στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ανοιχτά του Δασκαλειού σε θαλάσσια περιοχή που δεν θεωρείται υψηλής σεισμικότητας, αλλά εμφανίζει μια διέγερση τις τελευταίες ημέρες. «Δεν είναι περιοχή ανησυχίας, αλλά, επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο ίδιος είπε ότι την ίδια ώρα καταγράφηκε και άλλη δόνηση, ίδιου μεγέθους, ανοιχτά της Αστυπάλαιας, σε μεγάλο εστιακό βάθος. Σημείωσε πως οι δύο δονήσεις δεν σχετίζονται και επίσης δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Ανατολική Αττική – Αισθητός στην ΑθήναΣεισμός σημειώθηκε γύρω στις 6:30 το πρωί της Παρασκευής (13.10.2023), ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 3,8 Ρίχτερ και σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή στην ανατολική Αττική, γι αυτό και έγινε αισθητός στην Αθήνα.

Το επίκεντρο ήταν 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής, και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13,4 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας είπε πως δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο το φαινόμενο παρακολουθείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments