Ελλάδα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Εχουν ψηφίσει 1.765.000, στο 31,2% η συμμετοχή [vid]

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Εχουν ψηφίσει 1.765.000, στο 31,2% η συμμετοχή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡΓΟΛΙΔΑ - Β' ΓΥΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠO ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά του κόσμου που πήγε να ψηφίσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, 11% λιγότεροι είναι οι ψηφοφόροι που πήγαν στις κάλπες του β’ γύρου συγκριτικά με τον πρώτο γύρο.

Μέχρι τις 17:30 υπολογίζεται ότι ψήφισαν περίπου 1.765.000 ψηφοφόροι, δηλαδή ποσοστό 31,2% έναντι 42,6% την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

ΥΠΕΣ: Μετά τις 20:00 τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Παρατηρείται μια πτώση της συμμετοχής σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάσης Μπαλερμπάς.

Τη χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στον δεύτερτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, που διεξάγεται σήμερα, Κυριακή 15/10, σχολίασε στην εκπομπή «ΕΡΤ Νews Update» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Θανάσης Μπαλερμπάς, λέγοντας ότι όντως «παρατηρείται μια πτώση της συμμετοχής σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή», η οποία οπως τόνισε, «ακολουθεί ιστορικά το ίδιο μοτίβο της πτώσης όπως παρατηρείται στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».Μιλώντας στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, ο κ. Μπαλερμπάς απάντησε ότι και το 2014 και το 2019 η συμμετοχή είχε κινηθεί μεταξύ του 42 και 47%.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλερμπά, θα πρέπει πριν βγάλουμε συμπεράσματα, να εξετάσουμε το γεγονός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να θυμόματσε ότι δεν υπάρχουν τμήματα ετεροδημοτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments