Πολιτική

Άδωνις: Λάθος η δικαστική απόφαση για συντάξεις δικαστών [pics,vid]

Άδωνις: Λάθος η δικαστική απόφαση για συντάξεις δικαστών [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ, Σεβαστή αλλά ατυχή βρίσκει την πρόσφατη δικαστική απόφαση για τις συντάξεις των δικαστών ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθυμίζει πως αυτή εκδίδεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι κυβερνητικές προσπάθειες εναντίον της ακρίβειας προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Οι δικαστές βάζουν τον εαυτό τους απέναντι στην κοινωνία χωρίς λόγο

Σεβαστή αλλά ατυχή βρίσκει την πρόσφατη δικαστική απόφαση για τις συντάξεις των δικαστών ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπενθυμίζει πως αυτή εκδίδεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι κυβερνητικές προσπάθειες εναντίον της ακρίβειας προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην εν λόγω δικαστική απόφαση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει, σε παρέμβασή του: «Σέβομαι πλήρως την δικαστική απόφαση, είμαι υποχρεωμένος ως πολίτης και υπουργός να την εφαρμόσω στην πράξη, αλλά, αξιολογικά, πρόκειται για μια ατυχή και λανθασμένη απόφαση».

«Το θέμα είναι τώρα να βρούμε τη χρυσή τομή», εξακολουθεί ο Άδωνις, «δηλαδή να σεβαστούμε την απόφαση της δικαιοσύνης, να μην τινάξουμε τη χώρα δημοσιονομικά στον αέρα και να μην προκαλέσουμε αίσθημα αδικίας στην υπόλοιπη κοινωνία».

Πιο ειδικά, «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οξύμωρο σχήμα. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει εκδώσει 47 δικαστικές αποφάσεις, που θεωρούν τον νόμο Κατρούγκαλου συνταγματικό, και μία δικαστική απόφαση, που θεωρεί τον νόμο Κατρούγκαλου αντισυνταγματικό για τους δικαστές. Είναι δίκαιο αυτό;», διερωτάται ο Άδωνις Γεωργιάδης.  «Με αυτόν τον τρόπο οι δικαστές μας βάζουν τον εαυτό τους απέναντι στην κοινωνία».

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός υπογραμμίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της για τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και ότι και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, έρχονται αντιμέτωποι με «το υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα, που είναι η ακρίβεια».

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς και πλήττει τα εισοδήματα των συνταξιούχων, δικαστικών και μη», επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ωστόσο, ολοκλήρωσε ο υπουργός Εργασίας, δεν πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι «ο Economist έδωσε στην Ελλάδα δυο χρυσά μετάλλια. Και το ένα χρυσό μετάλλιο αφορά στα μέτρα που πήραμε κατά της ακρίβειας, ενώ, παράλληλα, προσπαθούμε καθημερινά να βρίσκουμε και άλλα μέτρα και λύσεις κατά της ακρίβειας, έτσι ώστε να τονωθεί το εισόδημα των συνταξιούχων, δικαστικών και μη, και της κοινωνίας στο σύνολό της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments