Αθλητισμός

Άλεκ Πίτερς: Τα τρομερά στατιστικά του σε τέσσερις αγώνες σε πρωτάθλημα και Euroleague [vid]

Άλεκ Πίτερς: Τα τρομερά στατιστικά του σε τέσσερις αγώνες σε πρωτάθλημα και Euroleague [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364276] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Σίγουρα το έργο του να αναπληρώσεις το κενό του περσινού MVP της Euroleague δεν είναι εύκολο και αυτό το γνώριζε και ο ίδιος ο Πίτερς.

Σίγουρα το έργο του να αναπληρώσεις το κενό του περσινού MVP της Euroleague δεν είναι εύκολο και αυτό το γνώριζε και ο ίδιος ο Πίτερς. Με αυτό στο μυαλό του ο 28χρονος στρώθηκε στην δουλειά και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Σε δύο ματς της Euroleague ο Πίτερς μετράει 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 3 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες της νίκης στην παράταση έχοντας παίξει περίπου 37 λεπτά και πραγματοποιώντας double-double με τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε. Επίσης είναι ο πρώτος «κλέφτης» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με 3 κλεψίματα μέσο όρο.

Άλεκ Πίτερς: «Ευλογία που έπαιξα με τον Βεζένκοφ»

Ο Άλεκ Πίτερς μίλησε για τον ρόλο που θα έχει στον φετινό Ολυμπιακό, την συνύπαρξη με τον Βεζένκοφ αλλά και τη θέση που έχει η Ελλάδα στη ζωή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Eurohoops.net”.

«Το προπερασμένο καλοκαίρι είχατε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Final Four σε συνεχείς χρονιές. Φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν πάλι μερικοί καινούργιοι παίκτες. Είναι η χημεία μια προτεραιότητα που απαιτεί χρόνο για την επερχόμενη σεζόν;

Η χημεία είναι ένα τεράστιο κομμάτι κάθε επιτυχημένης ομάδας. Έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια ότι οι πιο επιτυχημένες ομάδες κράτησαν έναν κορμό παικτών, και απλά “έχτισαν” από εκεί. Φέτος δεν υπάρχει διαφορά για εμάς. Επιστρέφουν πολλά από τα ίδια παιδιά και κάποια είναι εδώ για δύο σεζόν. Προσθέσαμε σπουδαία κομμάτια, σπουδαίους παίκτες, που ταιριάζουν πολύ καλά, αμέσως. Το βλέπουμε στις προπονήσεις και το είδαμε στα παιχνίδια προετοιμασίας. Η χημεία υπάρχει.

Υποθέτω ότι η απώλεια των Βεζένκοφ και Σλούκα είναι σημαντικός παράγοντας. Υπάρχει άμεσος αντικαταστάτης τους ή, όπως λέει και ο κόουτς, δεν είναι θέμα προσώπων και θα προσπαθήσετε να καλύψετε τις θέσεις τους με πιο ομαδική νοοτροπία;

Προφανώς και δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Χάσαμε δύο σπουδαίους παίκτες και μπορείς να κάτσεις και να πεις “ω, τους χάσαμε. Τι θα κάνουμε τώρα;”, όμως απλώς προσαρμόζεσαι. Εμείς το κάναμε ήδη αι μάλιστα πολύ καλά. Κανείς σε αυτή την ομάδα δεν περίμενε να βγει εκεί έξω και να έχει μια χρονιά όπως ο Σάσα. Κανείς σε αυτή την ομάδα δεν περίμενε να βγει εκεί έξω και να καλύψει τη θέση του Κώστα Σλούκα, κάνοντας τα πράγματα που έκανε. Απλώς προσαρμοζόμαστε γύρω από το γεγονός ότι έχουμε νέους παίκτες, όπως ο Λουκ Σίκμα, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Όλοι τους έχουν εμπειρία σε αυτή τη λίγκα, γνωρίζουν τις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν και ο προπονητής είναι σοβαρός και ξεκάθαρος για το πώς πρέπει να παίξουμε φέτος. Όλοι εμπιστευόμαστε το σύστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments