Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2023: Αναμένονται τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Πρόγνωση καιρού Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2023: Αναμένονται τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ως εκ τούτου θα σημειωθούν φαινόμενα βροχών σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες γενικά θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Ως εκ τούτου θα σημειωθούν φαινόμενα βροχών σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες γενικά θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Για το νέο 24ωρο αναμένεται η έλευση ενός ψυχρού μετώπου το οποίο θα κινηθεί από την περιοχή των Βαλκανίων στην χώρα μας. Ως εκ τούτου θα σημειωθούν φαινόμενα βροχών σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες γενικά θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2023, αναμένονται αρχικά λίγες αραιές νεφώσεις στην χώρα που γρήγορα θα πυκνώσουν στο βόρειο Ιόνιο, τα βορειότερα τμήματα της Ηπείρου, την Μακεδονία, την Θράκη και σταδιακά στα πολύ βόρεια τμήματα του Αιγαίου, με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών στις παραπάνω περιοχές μέχρι το μεσημέρι. Στο βόρειο Ιόνιο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες, οι πυκνές νεφώσεις θα παραμείνουν στις παραπάνω περιοχές, ωστόσο η πιθανότητα βροχόπτωσης μειώνεται. Το ίδιο διάστημα, γρήγορα θα πυκνώσουν οι νεφώσεις στην Στερεά, την Θεσσαλία, στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο, και αργότερα στην Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στην Χαλκιδική, Στις Σποράδες, την Θεσσαλία, την Εύβοια, την Στερεά και την βόρεια Πελοπόννησο. Στην Δυτική Στερεά, δεν αποκλείεται να σημειωθούν όμβροι ή τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βορειοδυτικό Αιγαίο, 5-6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ το πρωί, με σταδιακή εξασθένιση και στροφή αυτών σε ανατολικούς από το απόγευμα και μετά με ένταση έως 4-5 μποφόρ. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, όμως γρήγορα από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ένταση 4-5 μποφόρ. Τις απογευματινές έως πρώτες βραδινές ώρες θα πνέουν με ένταση 6-7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 4-5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βόρειους από το απόγευμα, με ένταση 3-4 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια. Πιο αναλυτικά, στην Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-10 έως 15-17 βαθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία από 12-14 έως 20-22 βαθμούς, και την Θράκη από 11-13 έως 15-17 βαθμούς (στα νοτιότερα τμήματά της έως 20), στα δυτικά ηπειρωτικά από 14-16 έως 26-28 βαθμούς (στο εσωτερικό της Ηπείρου η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη), στην Θεσσαλία από 12-14 έως 22-24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 13-15 έως 23-25  βαθμούς Κελσίου (τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο έως 28), και στην Εύβοια από 13-15 έως 20-22 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-18 έως 26-28 βαθμούς (στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), στις Σποράδες θα κυμανθεί όλο το 24ωρο περί των 19-23 βαθμών, στις Κυκλάδες 17-19 έως 23-25 βαθμούς, στην Κρήτη από 15-17 έως 26-28 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 15-17 έως 23-25 βαθμούς (στα βόρεια οι χαμηλότερες μέγιστες) και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-21 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4, και από αργά το μεσημέρι βόρειοι, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-18 έως 25-27 βαθμούς στον νομό, με τις μέγιστες να σημειώνονται στον νότιο λεκανοπέδιο.

Θεσσαλονίκη: Αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 και τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments