Διεθνή

Ανθρωποκυνηγητό στο Βέλγιο για τη σύλληψη του δολοφόνου

Ανθρωποκυνηγητό στο Βέλγιο για τη σύλληψη του δολοφόνου

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Lesoir.be

Ο 45χρονος Τυνήσιος βρισκόταν παράνομα στο Βέλγιο - Ενισχύθηκε το επίπεδο συναγερμού - Βέλγος πρωθυπουργός: «Η επίθεση ήταν τρομοκρατική τρέλα»

Aνθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι βελγικές αρχές για τη σύλληψη του ενόπλου ο οποίος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα.

Ο ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες είναι ένας 45χρονος Τυνήσιος που ζήτησε άσυλο στο Βέλγιο τον Νοέμβριο του 2019, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν σε συνέντευξη Τύπου. «Το πρόσωπο αυτό ήταν γνωστό στην αστυνομία για ύποπτες ενέργειες, εμπορία ανθρώπων και παράνομη διαμονή». Ο άνδρας φέρεται να καταδικάστηκε στην Τυνησία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για τρομοκρατία, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από διάφορα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

O ύποπτος δράστης του φονικού πυροβολισμού στις Βρυξέλλες εξακολουθεί να διαφεύγει, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ντε Αλεξάντερ Κρο. Ο ύποπτος διέμενε παράνομα στο Βέλγιο. Λόγω του πιθανού τρομοκρατικού κινήτρου, η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει πλέον αναλάβει την έρευνα.

Η υπουργός Εσωτερικών Ανελίς Βερλίντεν μίλησε για «φρικτά γεγονότα» στη συνέντευξη Τύπου. Η υπουργός τόνισε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για τον εντοπισμό του δράστη. «Είμαστε ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία και θα είμαστε πάντα πιο δυνατοί», είπε ο Βέρλιντεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments