Διεθνή

ΗΠΑ: 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες σε επιφυλακή για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή [vid]

ΗΠΑ: 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες σε επιφυλακή για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες τέθηκαν σε επιφυλακή για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Πεντάγωνο «αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί απόφαση για ανάπτυξη στρατευμάτων»

Περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες τέθηκαν σε επιφυλακή για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Σήμερα, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν έθεσε περίπου 2.000 στρατιώτες και διάφορες μονάδες σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας δίνοντας εντολή για προετοιμασία ανάπτυξης, αυξάνοντας την ικανότητα της αμυντικής δύναμης των ΗΠΑ να ανταποκρίνεται ταχέως στην εξελισσόμενη κατάσταση ασφαλείας στη Μέση Ανατολή», ανέφερε η ανακοίνωση του Πενταγώνου, διευκρινίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί απόφαση για ανάπτυξη στρατευμάτων».

Γράφημα της ιεραρχίας της Χαμάς έκανε ο ισραηλινός στρατός: «Ξέρουμε ποιοι είστε»

Στο γράφημα της ιεραρχίας παρουσιάζονται στην κορυφή ο «ηγέτης» της οργάνωσης παγκοσμίως και πολιτικός αρχηγός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και από κάτω οι «υπαρχηγοί» του, Γιάχγια Σινγάρ (ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας), και Μοχάμεντ Ντεΐφ (ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητή των Ταξιαρχιών αλ Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης).

«Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων. Ξέρουμε ποιοι είστε» αναφέρει στη λεζάντα της ανάρτησής του ο ισραηλινός στρατός.

Ο Ισμαήλ Χανίγια ανέλαβε πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής το 2006, αλλά καθαιρέθηκε το 2007 από τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο ίδιος και το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο δεν αναγνώρισαν την πράξη αυτή και έκτοτε ασκεί ντε φάκτο εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ στη Δυτική Όχθη την εξουσία ασκεί η Παλαιστινιακή Αρχή, ελεγχόμενη από τη Φατάχ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments