Οικονομία

Ο Κ. Χατζηδάκης “κόβει” τα σενάρια για πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τις συντάξεις των δικαστών

Ο Κ. Χατζηδάκης “κόβει” τα σενάρια για πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τις συντάξεις των δικαστών

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών για το ύψος των συντάξεων των δικαστών.

Εν μέρει εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τις συντάξεις των δικαστών, προαναγγέλλει με συνέντευξή του ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, την ώρα που οι δικαστές παίρνουν θέση “μάχης”: “…Μπορούμε να δίνουμε αυτά που αντέχουμε. Όχι παραπάνω. Τα υπόλοιπα δεν θα ήταν φιλολαϊκή αλλά αντιλαϊκή πολιτική”, αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης στέλνοντας μήνυμα στους δικαστικούς λειτουργούς να μην περιμένουν αυξήσεις στο ύψος που προσδιορίζονται τα ποσοστά αναπλήρωσης μέσω των αποφάσεων του Μισθοδικείου.

Ο Υπουργός Οικονομικών (ΒΗΜΑ) μιλά για σεβασμό της δικαστικής απόφασης αλλά στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, επικαλούμενος μάλιστα σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχουν επισημάνει την ανάγκη αυτή, σε περιπτώσεις άλλων συνταξιούχων: “..με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αυξήσεις που θα δίνονταν στους δικαστικούς θα ήταν της τάξεως του 50%. Διερωτώμαι ποιος βουλευτής θα τις ψήφιζε;”, αναφέρει και προσθέτει ότι “η πρόταση της κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να προχωρεί πέρα από τις προβλέψεις του Συμφώνου Σταθερότητας που έχει ήδη κατατεθεί στις Βρυξέλλες”.

Απαντά στη σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηδάκης: “Έχω ήδη σημειώσει ότι δεν μπορούμε ούτε να αγνοούμε ούτε να περιφρονούμε τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αυξήσεις που θα δίνονταν στους δικαστικούς θα ήταν της τάξεως του 50%. Διερωτώμαι ποιος βουλευτής θα τις ψήφιζε; Διερωτώμαι επίσης πώς θα μπορούσα να αγνοήσω την ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία όταν τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και το Ελεγκτικό Συνέδριο σε μία σειρά αποφάσεών τους για τις συντάξεις τα τελευταία χρόνια έχουν επισημάνει ακριβώς αυτή τη διάσταση. Τη διάσταση δηλαδή των αντοχών του προϋπολογισμού ως προς το συνταξιοδοτικό μας σύστημα. Η πρόταση δηλαδή της κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να προχωρεί πέρα από τις προβλέψεις του Συμφώνου Σταθερότητας που έχει ήδη κατατεθεί στις Βρυξέλλες και φυσικά θα είναι σε αρμονία με παλαιότερες αποφάσεις τόσο του Συμβουλίου της Επικρατείας όσο και του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις οποίες ήδη αναφέρθηκα για το θέμα των συντάξεων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments