Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προς Φεβρουάριο το συνέδριο [vid]

ΣΥΡΙΖΑ: Προς Φεβρουάριο το συνέδριο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Εσωκομματικά πυρά δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλες έσπειρε η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως την ώρα που επιχειρεί την ανοικοδόμηση του κόμματος, βρίσκει μπροστά του ένα ισχυρό τείχος εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε το τρίπτυχο «ενότητα – πρόταση – δράση» για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε μια αποτίμηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρότεινε την διεξαγωγή Συνεδρίου τον Φεβρουάριο και τοποθετήθηκε για τον πόλεμο στον Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, πρότεινε την διεξαγωγή του Συνεδρίου στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024, λέγοντας πως «έτσι θα προχωρήσουμε συντεταγμένα και στο συνέδριό μας. Το οποίο πρέπει να γίνει αφού έχει προηγηθεί ένας συγκροτημένος και αναλυτικός διάλογος». Μίλησε για «ένα Συνέδριο το οποίο θα εκφράσει την ενότητα, τη σύνθεση και τη φυγή προς τα εμπρός. Ένα συνέδριο που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία που θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κασσελάκης εισηγήθηκε τη διοργάνωση 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων. Είπε ότι ταυτόχρονα και παράλληλα με αυτά το κόμμα θα ασχοληθεί και με συγκεκριμένες θεματικές (όπως π.χ. για ακρίβεια, κοινωνικό κράτος, στέγη και κόκκινα δάνεια, πρωτογενή παραγωγή, ευρωπαϊκό όραμα, θεσμοί, σύγκλιση με την Ευρώπη κ.ά.). Ανέφερε ότι όλα αυτά θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιανουάριο, προσθέτοντας ότι θα πάει και στις 13 περιφέρειες. «Χρειαζόμαστε την εμπλοκή της κοινωνίας. Τη ενεργό συμμετοχή του συνόλου των μελών του κόμματος, αλλά και της κοινωνίας. Την εμπλοκή της αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων, των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων, των επιστημόνων, των ανθρώπων του πολιτισμού», τόνισε.

Όπως φαίνεται, όμως, δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν συμφωνούν με τα όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η «Ομπρέλα», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το κείμενο-παρέμβαση του συνεργάτη του Νίκου Φίλη, Τάκη Κατσαρού, ο οποίος ανέφερόμενος στις εξελίξεις με το Ισραήλ σημείωσε ότι αλλού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και αλλού η Ευρωπαϊκή Αριστερά.

Κατά μέτωπο επίθεση της “Ομπρέλας” στον Στέφανο Κασσελάκη

Όλα ξεκίνησαν από το κείμενο – παρέμβαση λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παρέμβασή της η «Ομπρέλα» κάνει κατά μέτωπο επίθεση στον Στέφανο Κασσσελάκη, τον οποίο κατηγορεί για νεοφιλελεύθερες θέσεις και αντικαταστατική συμπεριφορά. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο κ. Κασσελάκης στον ΣΕΒ εξέφρασε προσωπικές απόψεις.

Παράλληλα η «Ομπρέλα» επικεντρώνει την κριτική της και στις θέσεις για το Παλαιστινιακό, την ανυπαρξία διαδικασιών και συνεδρίασης οργάνων και στην ανάγκη να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο εντός του έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments