«The Master’s Pupil»: Ένα βιντεοπαιχνίδι που βάζει τους χρήστες μέσα στον βολβό του ματιού του Μονέ
Πηγή Φωτογραφίας: The Master’s Pupil/ themasterspupil.com
Ένα καινούργιο βιντεοπαιχνίδι, το «The Master’s Pupil», εμπνέεται από μια πάθηση που χτύπησε την πόρτα του Κλοντ Μονέ προς το τέλος της ζωής του. Γύρω στα 1913 εμφάνισε καταρράκτη και αυτό όλο και περισσότερο επηρέαζε την ικανότητά του να ζωγραφίζει. Σε γράμμα του, σημείωνε ότι τα χρώματα «δεν είχαν πλέον την ίδια ένταση για μένα», ενώ οι πίνακες του «γίνονταν όλο και πιο σκοτεινοί».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pat Naoum (@patnaoumgames)
Αρνούμενος επέμβαση για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα, αντιμετώπιζε το πρόβλημα τοποθετώντας με τάξη τα χρώματα στην παλέτα του και βάζοντας ετικέτες στα σωληνάρια. Φορούσε επίσης και ένα πελώριο ψάθινο καπέλο όταν έβγαινε έξω για να προστατευθεί από την αντηλιά. Τι θα συνέβαινε όμως – όπως προτείνει το «The Master’s Pupil» – αν ο καλλιτέχνης είχε κάποια βοήθεια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pat Naoum (@patnaoumgames)
Δημιουργημένο από τον Αυστραλό σχεδιαστή και δημιουργό βιντεοπαιχνιδιών, Pat Naoum, το «The Master’s Pupil» βάζει τους χρήστες μέσα στον βολβό του ματιού του Μονέ, στέλνοντάς τους σε μια περιπέτεια όλο γρίφους που βασίζονται στο χρώμα, τον χώρο και τους νόμους της φυσικής.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pat Naoum (@patnaoumgames)
Ολοκληρώνοντας αυτές τις αποστολές, οι χρήστες συντελούν στην ολοκλήρωση των έργων του Γάλλου ζωγράφου. Για να προχωρήσουν τα 12 στάδια του βιντεοπαιχνιδιού, οι παίκτες τρέχουν ή πηδούν σε κληματσίδες – απόηχος της αγάπης του Μονέ για τη φύση -, μεταφέροντας χρωματισμένες σφαίρες ή επικαλύπτοντας τα avatar τους με συγκεκριμένες αποχρώσεις ώστε να βγάλουν τα εμπόδια από τον δρόμο τους. Κάποιες στιγμές πρέπει να διασχίσουν τα τοπία έργων του Μονέ όπως του «Νεκρή Φύση με Μπουκάλα, Καράφα, Ψωμί και Κρασί», έργου του 1863. Ή, μετακινώντας ένα αντικείμενο συντελούν στο να διατάξουν στοιχεία σε έργα του καλλιτέχνη, όπως στο «Γυναίκα με Ομπρέλα», έργο του 1875.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας