Διεθνή

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει δυνάμεις γύρω από τη Γάζα[vid]

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει δυνάμεις γύρω από τη Γάζα[vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Smoke rises following an Israeli airstrike, in Gaza City, Sunday, Oct. 8, 2023. The militant Hamas rulers of the Gaza Strip carried out an unprecedented, multi-front attack on Israel at daybreak Saturday, firing thousands of rockets as dozens of Hamas fighters infiltrated the heavily fortified border in several locations, killing hundreds and taking captives. Palestinian health officials reported scores of deaths from Israeli airstrikes in Gaza. (AP Photo/Hatem Moussa)

Το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει δυνάμεις γύρω από τη Γάζα προετοιμάζοντας χερσαία εισβολή

Το Ισραήλ υποσχέθηκε χθες το βράδυ να κόψει «το κεφάλι του φιδιού» και να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, εάν, η υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη, λιβανέζικη Χεζμπολάχ εμπλακεί στον πόλεμο, απείλησε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mail, ο Νιρ Μπαρκάτ, υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι «οι Αγιατολάχ του Ιράν» θα «εξαφανιστούν από προσώπου γης» εάν η Χεζμπολάχ, η ομάδα που στηρίζει στον Λίβανο η Τεχεράνη, επιτεθεί στο Ισραήλ.

Τα εμπρηστικά του σχόλια εντείνουν τους φόβους μιας ταχέως κλιμακούμενης περιφερειακής σύγκρουσης και έρχονται πριν από την αναμενόμενη ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας για την «εξόντωση» της Χαμάς.

Aυξάνονται oι φόβοι ότι το Ισραήλ θα αναγκαστεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα

Δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορα της περιοχής, όπου η Χαμάς, η οποία φέρεται επίσης να υποστηρίζεται από το Ιράν, κρατά περίπου 200 ομήρους που είχαν καταληφθεί κατά τη βίαιη επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Αλλά οι φόβοι αυξάνονται ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να αναγκαστεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα, με τη Χεζμπολάχ και τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας να ανταλλάσσουν τις προηγούμενες μέρες επανειλημμένα πυρά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, ενώ Ισραηλινή επιδρομή πραγματοποιήθηκε και σε Συριακά αεροδρόμια, σύμφωνα με Συριακά ΜΜΕ.

Οι αρχές του Ισραήλ πρόσθεσαν νωρίτερα 14 επιπλέον κοινότητες στο σχέδιο εκκένωσης του βόρειου τμήματος της χώρας, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας και του στρατού.

Οι κοινότητες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο, που έχει την έγκριση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και τον Λίβανο, όπου τις τελευταίες μέρες οι ανταλλαγές πυρών απειλών να παρασύρουν τον Λίβανο στην κρίση της Μέσης Ανατολής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments