Αθλητισμός

Τι είναι η διάσειση λαβυρίνθου που υπέστη ο Χουάνκαρ [vid]

Τι είναι η διάσειση λαβυρίνθου που υπέστη ο Χουάνκαρ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363775] SUPER LEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός διεκόπη οριστικά με τον Χουάνκαρ να έχει υποστεί διάσειση λαβυρίνθου στο αριστερό αυτί.

Αρχικά, η διάσειση προκαλείται συνήθως από χτύπημα στο κεφάλι είτε από ένα αντικείμενο ή πτώση στο έδαφος, αλλά και το βίαιο κούνημα του σώματος και της κεφαλής, μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα διάσεισης. Οι αθλητές είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην πρόκληση διάσεισης, καθώς εμπλέκονται συχνά σε αθλήματα ανταγωνιστικά, έχουν παρορμητική συμπεριφορά δίχως αίσθηση κινδύνου και δεν φορούν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό όταν επιβαίνουν σε τροχοφόρα οχήματα ή αθλήματα που υπάρχει σωματική επαφή. Οι συνέπειες είναι συνήθως προσωρινές και στο 80% των ασθενών υφίονται σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα περιλαμβάνουν: πονοκέφαλο, βουητό στα αυτιά, ναυτία, έμετο, κόπωση ή υπνηλία, διαταραχές συγκέντρωσης, μνήμης, ισορροπίας και συντονισμού των κινήσεων, θόλωση όρασης ή άλλες οφθαλμικές διαταραχές. Η απώλεια της συνείδησης, η αμνησία και οι σπασμοί, αποτελούν σοβαρά συμπτώματα, αλλά δεν είναι συνηθισμένα.

Παναθηναϊκός: Αποθεραπεία στο Κορωπί – Aπών ο Χουάνκαρ

Μόλις λίγες ώρες μεσολάβησαν από τα θλιβερά σκηνικά που διαδραματίστηκαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν τη Δευτέρα (23/10) στο Κορωπί για την προπόνηση τους.

Οι «πράσινοι» οι οποίοι την Πέμπτη αντιμετωπίζουν τη Ρεν στη Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, προπονήθηκαν στο «Γεώργιος Καλαφάτης» με τους βασικούς του ντέρμπι να ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Απών ήταν ο Χουάνκαρ, ο οποίος διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο εξαιτίας της κροτίδας που δέχθηκε στο ντέρμπι η οποία του προκάλεσε, διάσειση λαβυρίνθου και μερική απώλεια ακοής. Εκτός του Ισπανού, ο Κλεϊνχέισλερ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν συνέχισαν τη θεραπεία τους.

Το πρόγραμμα της προπόνησης για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, περιελάμβανε, προθέρμανση, rondo και παιχνίδι σε μικρούς χώρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments