Πολιτική

Αχτσιόγλου: Διαλυτική η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Άμεση σύγκλιση Πολιτικής Γραμματείας

Αχτσιόγλου: Διαλυτική η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Άμεση σύγκλιση Πολιτικής Γραμματείας

Πηγή Φωτογραφίας: [363763] 2ος ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παρέμβαση της κ. Αχτσιόγλου, η οποία ασκεί κριτική στην ηγεσία, χωρίς να ταυτίζεται με την Ομπρέλα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης κοινή δήλωση, παίρνοντας για πρώτη φορά θέση για όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος τις τελευταίες ώρες, ζητώντας να γίνει άμεσα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καθώς η κατάσταση στο κόμμα είναι «διαλυτική».

Με την κοινή δήλωσή τους η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης, παίρνουν αποστάσεις σχετικά με τις αποφάσεις Κασσελάκη για τις διαγραφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να συντάσσονται με τις απόψεις στελεχών της «Ομπρέλας».  

Η κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου και Χαρίτση

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος.

Τσακαλώτος: Αμφιβολίες για την ενότητα του κόμματος

Με ένα σύντομο, αλλά αιχμηρό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις «διαγραφές» του Νίκου Φίλη, του Δημήτρη Βίτσα και Πάνου Σκουρλέτη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικητής της ηγεσίας στις πρόσφατες εκλογές, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις διαγραφές, Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη.

«Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή. Ίδωμεν», καταλήγει.

Αυγέρη: Ο πρόεδρος εξάντλησε κάθε περιθώριο καλοπροαίρετου διαλόγου

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη “σήκωσε το γάντι” του κ. Τσακαλώτου,μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο Mega σχολιάζοντας την απόφαση Κασσελάκη τόνισε ότι «εξάντλησε κάθε περιθώριο καλοπροαίρετου διαλόγου».

«Όσοι διαγράφηκαν από τον πρόεδρο, έθεσαν οι ίδιοι εαυτούς εκτός κόμματος», συμπλήρωσε η κυρία Αυγέρη. «Συκοφαντίες που αμαυρώνουν την εικόνα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπονται», σημείωσε ακόμη.

«Ας αποδραματοποιήσουμε την κατάσταση», είπε, απαντώντας για την ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη για τις διαγραφές των τριών πρωτοκλασσάτων στελεχών του κόμματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο αποκεφαλισμός εξ αποστάσεως δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς». «Το μήνυμα είναι ότι υπάρχει νέα ηγεσία», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments