Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά του Στ. Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά του Στ. Κασσελάκη
Νέα πυρά κατά του κ. Κασσελάκη, παρά τις τέσσερις διαγραφές μέσα σε έξι ημέρες.

Νέα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα, νέα πυρά εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι στηρίχθηκε από το σκοτεινό διαδίκτυο και η παρουσίαση του ταυτίζεται με την προβολή της προσωπικής του ζωής και όχι με τα προβλήματα του κόσμου.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται και επιδεινώνεται η αξιοπιστία του, καθώς “ο κ. Κασσελακης προσπαθεί να μετατρέψει ένα κόμμα της Αριστεράς σε ένα δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν“. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ότι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει από το χώρο της Αριστεράς, θα πάψει να είναι κόμμα της Αριστεράς, άρα θα πάψει να εκπροσωπεί την άλλη Αριστερά, θα αφήσει ένα πολιτικό κενό, θα σπρώξει ένα εκλογικό τμήμα προς το ΚΚΕ.

Δυστυχώς, ο Κασσελάκης δείχνει να υλοποιεί με θολό τρόπο ένα σχέδιο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από αριστερό, ευρύχωρο ευρωπαϊκό κόμμα σε κάτι άλλο πράγμα που θέλουν και δυνάμεις της οικονομικής ολιγαρχίας στη χώρα μας” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δρίτσας: Ο Κασσελάκης να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξει νέο κόμμα

Να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει δικό του κόμμα καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη ο Θεόδωρος Δρίτσας. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «παραπλάνηση» και «εξαπάτηση» και αναφέρει «πως κάθε μέρα που περνάει ότι, ο Στέφανος Κασσελάκης αναδεικνύεται σε παράγοντα περαιτέρω αποσταθεροποίησης και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Δρίτσας σημειώνει πως ¨σήμερα το πρωί, άκουσα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τον σ. Γιώργο Τσίπρα με τον οποίο έχω συνεργαστεί στενά τα τελευταία χρόνια στον Τομέα Άμυνας, να απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφων, για το εάν συμφωνεί με τις διαγραφές και να λέει: δείτε, είναι φανερό ότι κάποιοι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να ιδρύσουν νέο κόμμα, στοχεύουν πλέον στη διάλυσή του. Προβληματίστηκα και μου γεννήθηκαν κάποιες σκέψεις και η επιθυμία να τις δημοσιοποιήσω. Στον Πειραιά, 76 χρόνια τώρα, γνωρίζω και… τις πέτρες. Τις δύο Κυριακές που οργανώθηκε η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, είδα ανθρώπους που δεν θυμάμαι να τους έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Αυτό θα μπορούσε να το πει κανείς, καλό. Άκουσα, όμως, από το στόμα κάποιων από αυτούς, επαναλαμβανόμενη με διάφορους τρόπους και σε διαφορετική ένταση είναι αλήθεια, την κουβέντα: «ήρθαμε να ψηφίσουμε για να φύγουν οι παλιοί».  Το άκουσα, το κατέγραψα, προβληματίστηκα, απόρησα, πικράθηκα, ανησύχησα. Εντάξει, να φύγουν οι «παλιοί». Για να έρθει τί; Εγώ ξέρω ότι και στη ζωή και στην τέχνη και στη δουλειά και στην πολιτική, το παλιό και το νέο πάνε μαζί. Συγκρουόμενα πολλές φορές, αλλά μαζί. Για να υπάρχει εγγονός, προϋποτίθεται ότι υπάρχει παππούς. Για να υπάρχει εγγονή, προϋποτίθεται ότι υπάρχει γιαγιά. Και βέβαια, διαμεσολαβούν μανάδες και πατεράδες. Όπως ακριβώς ο τεχνίτης μεταφέρει τα μυστικά της μαεστρίας του στον εκπαιδευόμενο παραγιό κι εκείνος στη συνέχεια βάζει τη δική του σφραγίδα στα νέα δημιουργήματα, που μπορεί και να είναι διαφορετικά από τον «δάσκαλο». Αλλά απ’ αυτόν ξεκινάνε.  Από τη διαδικασία αυτή των εσωκομματικών εκλογών, εκλέχθηκε ως Πρόεδρος, ο Στέφανος Κασσελάκης. Το ίδιο βράδυ πανηγυρίζοντας μας είπε ότι θα τ’ αλλάξει όλα, μας είπε ότι ήρθε το «φως», μας είπε -και μάλιστα με επαναλαμβανόμενη τρεις φορές, έμφαση- ότι, «δεν θα σας προδώσω ποτέ».  Όμως, στην αξιοσημείωτα δαπανηρή για τα ήθη και έθιμα του πολιτικού μας χώρου, καμπάνια του, δεν είχε φροντίσει καθόλου μα καθόλου, να παρουσιάσει τις πολιτικές σκέψεις και απόψεις του, για κανένα από τα κρίσιμα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία¨.

Τέσσερις διαγραφές σε έξι ημέρες

Συνολικά, τέσσερις διαγραφές έχουν γίνει μέσα σε έξι μέρες και η Κουμουνδούρου πήρε φωτιά. Τα πνεύματα οξύνονται καθημερινά και η επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη  από τις ΗΠΑ μόνο ανέφελη δεν θα είναι.

Υπενθυμίζεται πως  αύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία με τους Σωκράτη Φάμελλο, Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Θεοδώρα Τζάκρη να συζητούν με τον πρόεδρο τις τελευταίες εξελίξεις. Ουσιαστικά το «μπλοκ» της εσωκομματικής αντιπολίτευση θα το εκπροσωπήσει μόνο η πρώην υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments