Οικονομία

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας, με θεαματική βελτίωση

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας, με θεαματική βελτίωση

Πηγή Φωτογραφίας: Συνέντευξη τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ, προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) μετά το τέλος της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ.Τ. στην Αθήνα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023.Στην συνέντευξη συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Τ. Λουίς Ντε Γκίντος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Η Ελλάδα αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας, με θεαματική βελτίωση της οικονομίας της συμφώνησαν Λαγκάρντ και Στουρνάρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνεδρίαση της των κεντρικών τραπεζιτών στην Αθήνα

«Η Ελλάδα αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας, με θεαματική βελτίωση της οικονομίας της συμφώνησαν Λαγκάρντ και Στουρνάρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνεδρίαση της των κεντρικών τραπεζιτών στην Αθήνα. Υπογράμμισε, δε, πως μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, τα ελληνικά ομόλογα γίνονται αποδεκτά χωρίς εξαιρέσεις από την ΕΚΤ, όπως συμβαίνει και για τις 20 χώρες της ευρωζώνης.

«Το γεγονός ότι κάναμε παύση στις αυξήσεις επιτοκίων  δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσουμε σε νέες αυξήσεις αν χρειαστεί», πρόσθεσε η διοικήτρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Λαγκάρντ χαρακτήρισε απολύτως πρόωρο να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με το πότε θα αρχίσουν οι μειώσεις επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και δημιουργεί πιέσεις στις αγορές και στις τιμές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments