Πολιτική

Άδωνις: Η σύγχρονη αγορά εργασίας στα μεγαλύτερα στοιχήματα για την ελληνική οικονομία

Στη διασύνδεση μεταξύ των αναγκών της σύγχρονης αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού ως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

Στη διασύνδεση μεταξύ των αναγκών της σύγχρονης αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού ως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η επικαιροποιημένη «εθνική στρατηγική δεξιοτήτων».

Η δυνατότητα των επιχειρήσεων να βρουν το κατάλληλο προσωπικό με τις αναγκαίες δεξιότητες για τη λειτουργία και την ανάπτυξή τους είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για να συνεχίσει η χώρα μας να προσελκύει επενδύσεις, όπως υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογράμμισε, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η επανεκπαίδευση πρέπει να αφορούν όχι μόνο τους ανέργους, αλλά και όσους εργαζόμενους αναζητούν νέες θέσεις εργασίας, με καλύτερες απολαβές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, αυτές οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές όχι μόνο για τις νέες επενδύσεις, αλλά και για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, που, με τον τρόπο αυτό, θα καταφέρουν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, με θετικό αντίκτυπο στο ΑΕΠ της χώρας.

Αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης

Η αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης είναι ένα από τα θέματα που έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το Υπουργείο Εργασίας και η ΔΥΠΑ, ενώ ότι ακόμα ένας στόχος είναι η προώθηση της ενεργού συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, όπως είπε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι τελικός σκοπός είναι η διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας σε δεξιότητες σήμερα, αλλά και η πρόβλεψη των αναγκών αυτών στο εγγύς και μεσοπρόθεσμο μέλλον και η προσαρμογή των δράσεων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου το εργατικό δυναμικό να αποκτά ή να αναβαθμίζει δεξιότητες, με στόχο την επιτυχή διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας. Όπως σημείωσε, οι αλλαγές συντελούνται με μεγάλη ταχύτητα, αναφέροντας ως παράδειγμα την επίδραση που θα έχει η τεχνητή νοημοσύνη στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο