Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση αποκλιμάκωσης της έντασης

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση αποκλιμάκωσης της έντασης

Πηγή Φωτογραφίας: [364542] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Χαμήλωσε τους τόνους ο Στέφανος Κασσελάκης, παραδεχόμενος λάθη και κάλεσε σε συγκροτημένη παρουσία στα ΜΜΕ

Ως αποκλιμάκωση των τόνων εκτιμώνται οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ  που επηρεάστηκαν κατά κύριο λόγο από τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεξήχθη το απόγευμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στο ζήτημα της ενότητας εντός του κόμματος αλλά και στη δημόσια παρουσία των στελεχών του. Χαρακτηριστικά απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, να χαμηλώσουν τους τόνους και να επιδείξουν συντροφικότητα. Τόνισε πως αυτό που ζητεί από όλους, είναι να μην αμφισβητούν την εντιμότητα του κόμματος και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε τη δική μου, ούτε και κανενός άλλου. Την αριστερή ηθική που πρέπει να την τιμούμε με τη συνολική μας εικόνα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ένα μόνιμο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ: την παρουσία στελεχών στα ΜΜΕ. Ζήτησε ενιαία εκπροσώπηση στα ΜΜΕ και τη δημιουργία ενός “μηχανισμού διαφωνίας εντός των οργάνων”. Άλλωστε, αυτή ήταν μια εν πολλοίς κοινή παραδοχή εντός του κόμματος και κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τσίπρα, και – όπως ήταν αναμενόμενο – ήταν αρκετά επώδυνη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. “Η εικόνα μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ένα πολυετές πρόβλημα. Δεν θέλω να λογοκρίνω κανέναν, αλλά ταυτόχρονα έχουμε ένα σύστημα που μετατρέπει τον πλουραλισμό σε κακοφωνία. Αυτό είναι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε”, σημειώνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα, η Πολιτική Επιτροπή συμφώνησε ότι είναι αναγκαία η συντονισμένη παρουσία στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ. Τέλος, υπογράμμισε την πρωτοβουλία για την προώθηση της ενότητας και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε και παραδοχή λαθών, χωρίς, όμως, να φέρνει συγκεκριμένα παραδείγματα.  «Όπως συμβαίνει με κάθε νέα αρχή, είναι φυσικό να υπάρχουν αρρυθμίες και ορισμένα ζητήματα να απαιτούν διόρθωση στον τρόπο λειτουργίας μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργεί συντεταγμένα, θεσμικά, συλλογικά, με βάση το καταστατικό και τις θέσεις του, απαντώντας στη σκληρή κριτική που δέχθηκε για καταστρατήγηση του καταστατικού του κόμματος. «Βρισκόμαστε σε μια φάση ανασυγκρότησης του κόμματος, και μπροστά σε ένα συνέδριο, και είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως είπε, έχουν ξεπεραστεί όρια στην κριτική που δέχθηκε από στελέχη του κόμματος, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στις διαφορετικές πολιτικές απόψεις, ούτε στην πολιτική κριτική. «Κι αυτό δεν μπορεί να το αποδεχθεί κανείς, και σε κανένα κόμμα του κόσμου», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments