Κόσμος

Πρεσβευτής Ισραήλ στον ΟΗΕ: Όνειδος η έγκριση ψηφίσματος από τη Γενική Συνέλευση για ανθρωπιστική εκεχειρία

«Ο μόνος τρόπος για να καταστραφεί η Χαμάς είναι να την ξεριζώσουμε από τις σήραγγες και την υπόγεια πόλη του τρόμου», πρόσθεσε.

Ονειδος χαρακτήρισε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού να εγκρίνει ψήφισμα που ζητά μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να αναφέρεται στο κείμενο η Χαμάς, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο τα Reuters και AFP.

«Η σημερινή είναι μια ζοφερή ημέρα για τον ΟΗΕ και την ανθρωπότητα» είπε ο Γκιλάντ Ερντάν, διαβεβαιώνοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί «όλα τα μέσα» που έχει στη διάθεσή του «για να απαλλάξει τον κόσμο από το κακό που αντιπροσωπεύει η Χαμάς» και «να φέρει τους ομήρους πίσω στα σπίτια τους».

«Ο μόνος τρόπος για να καταστραφεί η Χαμάς είναι να την ξεριζώσουμε από τις σήραγγες και την υπόγεια πόλη του τρόμου», πρόσθεσε.

Η αποψινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση δείχνει ότι η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας προτιμά να στηρίζει «την υπεράσπιση των ναζιστών τρομοκρατών» αντί για το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ερντάν.

ΟΗΕ: Εγκρίθηκε η πρόταση της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισμα που ζητά την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, το οποίο δεν κάνει καμία αναφορά στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Εκατόν είκοσι χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος που εισήγαγε η Ιορδανία, ενώ μόλις 14 ψήφισαν κατά, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστρίας, της Κροατίας, της Τσεχίας, των Φίτζι, της Γουατεμάλας, της Ουγγαρίας, του Ισραήλ, των Νήσων Μάρσαλ, της Μικρονησίας, του Ναούρου, της Παπούα-Νέα Γκινέου, της Παραγουάης και της Τόνγκα.

Σαράντα πέντε χώρες απείχαν, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ινδία, το Ιράκ, η Ιταλία, η Ιαπωνία, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Νότια Κορέα, η Σουηδία, η Τυνησία, η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ψήφισμα ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την απελευθέρωση όλων των αμάχων, την προστασία των αμάχων και των διεθνών οργανισμών και τη διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πρωτοβουλία είναι εντελώς συμβολική, αλλά υπογραμμίζει τη συντριπτική διεθνή υποστήριξη προς τους Παλαιστίνιους εν μέσω της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Καναδάς επεδίωξε να προστεθεί τροπολογία στο ψήφισμα για να συμπεριλάβει καταδίκη της Χαμάς και η πλειοψηφία των μελών υποστήριξε την πρόταση, αλλά δεν έφτασε την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται για να εγκριθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο