Nέα της αγοράς

Η αύξηση της προσφοράς του LNG αλλάζει τον παγκόσμιο «χάρτη» της ενέργειας

Η αύξηση της προσφοράς του LNG αλλάζει τον παγκόσμιο «χάρτη» της ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: A liquefied natural gas (LNG) tanker is tugged towards a thermal power station in Futtsu, east of Tokyo, Japan November 13, 2017. REUTERS/Issei Kato/File Photo

Σύμφωνα με τη Welt, o «λογαριασμός» θέρμανσης δείχνει πως το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι σημαντικά ακριβότερο από ό,τι πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μεγάλη αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το 2025 και μετά, αναμένουν οι ειδικοί. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο της Ρωσίας στο διεθνές εμπόριο φυσικού αερίου είναι πιθανό να μειωθεί σημαντικά. Kαι αυτό επειδή ένας από τους σημαντικούς υπολογισμούς του Πούτιν δεν βγαίνει σε πέρας.

Σύμφωνα με τη Welt, o «λογαριασμός» θέρμανσης δείχνει πως το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι σημαντικά ακριβότερο από ό,τι πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, παρά το φρένο στις τιμές της ενέργειας. Διότι όταν η Ρωσία μείωσε τις προμήθειες φυσικού αερίου πέρυσι, η γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αγοράσει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από όλο τον κόσμο, το οποίο έκτοτε παραδίδεται σε ολοένα και αυξανόμενες ποσότητες με δεξαμενόπλοια. Αυτό κοστίζει ποσά δισεκατομμυρίων. Διότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο διατίθεται διεθνώς σε μικρές ποσότητες, καθώς είναι αυξημένο το κόστος παραγωγής του.

Πλέον είναι ορατή η βελτίωση. Σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις, η παγκόσμια προσφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου θα αυξηθεί σημαντικά ήδη από το 2025, ασκώντας πίεση στις τιμές της ενέργειας. Αυτό συμβαίνει επειδή, επιπλέον, η ζήτηση για το φυσικό αέριο μειώνεται σιγά-σιγά. Αυτό δεν διευκολύνει μόνο την τύχη των καταναλωτών ενέργειας στη Γερμανία και την Ευρώπη. Έχει και γεωπολιτικές συνέπειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments