EDITOR'S PICK

Moon Breathing: Είναι ο τρόπος για να καταπολεμήσετε την αϋπνία

Moon Breathing: Είναι ο τρόπος για να καταπολεμήσετε την αϋπνία

Πηγή Φωτογραφίας: .breathingroom.com

Σε τι ακριβώς αναφέρεται;

Οι αναζητήσεις για το moon breathing έχουν αυξηθεί κατά 100% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με σχετική έρευνα. Η αρχαία τεχνική λέγεται ότι μας βοηθάει να αποκοιμηθούμε γρηγορότερα και, με την απότομη αύξηση του αριθμού των διαταραχών ύπνου που σχετίζονται με το άγχος, φαίνεται ότι περισσότεροι από ποτέ αγωνιζόμαστε να ξεκουραστούμε επαρκώς τη νύχτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacques & Maureen (@justbreatheyug)

Για τους πιο μυστικιστικά σκεπτόμενους, το φεγγάρι λέγεται επίσης ότι διακόπτει τον ύπνο μας – ειδικά πριν από την πανσέληνο. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη επιβεβαίωσε μάλιστα ότι η φωτεινότητα της πανσελήνου μπορεί να μειώσει την ποιότητα του ύπνου έως και κατά 20 λεπτά.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, αν έχετε μετρήσει χιλιάδες πρόβατα και έχετε λούσει τον εαυτό σας με λίτρα σπρέι χαλαρωτικής λεβάντας, αλλά ακόμα δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Εδώ είναι που το moon breathing, ή αλλιώς “αναπνοή του φεγγαριού”, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο.

Το moon breathing (επίσης γνωστή ως Moon Piercing Breath ή Chandra Bhedana) είναι μια αρχαία τεχνική της γιόγκα που περιλαμβάνει τη ρύθμιση του μοτίβου της αναπνοής σας για να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε. Με λίγα λόγια: κλείνετε το δεξί ρουθούνι και εισπνέετε από το αριστερό. Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι το αριστερό ρουθούνι θεωρείται ότι βοηθά στην ηρεμία του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος (οι αντιδράσεις σας για ξεκούραση και πέψη) αντί για την καταπολέμηση ή την φυγή που είναι το συμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει;

Η τεχνική σας βοηθά να ρυθμίσετε την αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό και το νευρικό σας σύστημα, επιτρέποντάς σας να αισθάνεστε ήρεμοι, χαλαροί και νυσταγμένοι χωρίς το κεφάλι σας να είναι γεμάτο από αδιάβαστα emails ή μηνύματα που πρέπει να απαντηθούν αμέσως, ή την πίεση μιας επερχόμενης συνάντησης με το διοικητικό συμβούλιο. Σας επιτρέπει να αισθάνεστε ήρεμοι και χαλαροί και να απελευθερώνετε τα συναισθήματα από το στρες και το άγχος.

Η τεχνική προέρχεται από την ιαπωνική έννοια του Kaizen, που σημαίνει “αλλαγή προς το καλύτερο”, η οποία επικεντρώνεται στη βελτίωση όλων των τομέων της ζωής σας, κυρίως στην κατάργηση των κακών συνηθειών που διατρέχουν την καθημερινότητά σας.

Πώς θα εφαρμόσετε την τεχνική;

Η αναπνοή του φεγγαριού αποτελεί μια πολύ απλή άσκηση την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Καθίστε όρθιοι ή ξαπλώστε, όποιο είναι πιο άνετο. Κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε τις κόγχες των ματιών σας. Φανταστείτε ότι οι βολβοί των ματιών σας κολυμπούν σε δροσερές λίμνες νερού. Κλείστε το δεξί σας ρουθούνι με τον δεξιό σας αντίχειρα. Ακουμπήστε το δεύτερο και το τρίτο δάχτυλο του δεξιού σας χεριού στην παλάμη σας και τεντώστε το τέταρτο και το πέμπτο δάχτυλο. Εισπνεύστε από το αριστερό ρουθούνι σας και στη συνέχεια κλείστε το με το τέταρτο δάχτυλο του δεξιού σας χεριού, ενώ αφήνετε τον αντίχειρά σας από το αριστερό ρουθούνι και εκπνέετε από το δεξί ρουθούνι. Ρυθμίστε την αναπνοή σας και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε αυτή την ενέργεια για μερικά λεπτά μέχρι η αναπνοή σας να γίνει πραγματικά αργή και να νιώσετε πιο χαλαροί. Ελπίζουμε ότι ο εγκέφαλός σας θα αισθάνεται λιγότερη ένταση και θα μπορέσετε να αποκοιμηθείτε.

Μια παραλλαγή αυτής της άσκησης είναι να εναλλάσσετε τα ρουθούνια καθώς εκτελείτε την άσκηση. Αυτό ονομάζεται Nadi Shodhana ή εναλλασσόμενη αναπνοή των ρουθουνιών και είναι ένας πραγματικά απλός τρόπος για να ηρεμήσετε γρήγορα το μυαλό και να κατασταλάξετε τα συναισθήματά σας, οπότε είναι μια χρήσιμη άσκηση που μπορείτε να έχετε στην ευχέρειά σας κατά τη διάρκεια στιγμών άγχους ή στρες. Βοηθάει πραγματικά να εστιάσετε το μυαλό και να πατήσετε το “κουμπί επαναφοράς” στο νευρικό σας σύστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments