Διεθνή

Επικοινωνία Νετανιάχου με Μπάιντεν – Σκότωσαν ενόπλους της Χαμάς που έβγαιναν από σήραγγα

Επικοινωνία Νετανιάχου με Μπάιντεν – Σκότωσαν ενόπλους της Χαμάς που έβγαιναν από σήραγγα

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Σύμφωνα με αξιωματούχο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν την Κυριακή, μετά την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησαν για τις εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ

Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν , επικοινώνησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ και μετά την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα.Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου έγινε αφότου ο Τζο Μπάιντεν είχε συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν την Κυριακή, μετά την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF σκότωσαν ενόπλους της Χαμάς ενώ έβγαιναν από σήραγγα

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν γνωστό ότι σκότωσαν ενόπλους της Χαμάς σε σήραγγα κοντά στο πέρασμα Ισραήλ-Γάζας. Συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε από τον ισραηλινό στρατό ότι σκότωσε «αριθμό τρομοκρατών που έβγαιναν από το φρεάτιο μιας σήραγγας στη Λωρίδα της Γάζας», κοντά στο πέρασμα Ερέζ μεταξύ Ισραήλ και Γάζας. Αυτό που αναφέρθηκε σε ανάρτηση στο Telegram είναι πως Ισραηλινοί στρατιώτες αντιμετώπισαν τους ενόπλους της Χαμάς καθώς έβγαιναν από το τούνελ.

Το πέρασμα Ερέζ συνδέει το Ισραήλ με το βόρειο τμήμα της Γάζας. Η ανάρτηση των IDF ανέφερε ότι στο παρελθόν ήταν το σημείο όπου «χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εισέρχονταν στο Ισραήλ για εργασία ή ιατρική περίθαλψη».

«Η Χαμάς κατασκεύασε σήραγγες κοντά στη διάβαση Ερέζ, ώστε να μπορεί να επιτίθεται στην ανθρωπιστική διάβαση και να βλάπτει όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους», υποστήριξε ο ισραηλινός στρατός.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επιθέσεις εκατέρωθεν

Οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν, πάντως, σταματήσει, αφού οι ένοπλοι της Χαμάς συνεχίζουν να πυροβολούν εναντίον στρατιωτών, ανάφεραν στα social media οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF), που παρέχουν σταθερή ενημέρωση από την πλευρά τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ισραήλ.

«Τρομοκράτες που πυροβόλησαν εναντίον (Ισραηλινών) στρατιωτών, σκοτώθηκαν, καθώς και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην ακτογραμμή στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην περιοχή Ζικίμ» στο νότιο Ισραήλ, γράφουν χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments