Τα πιο παράξενα και άγνωστα μέρη στην Ελλάδα
Πηγή Φωτογραφίας: Κάλλιο, η απίστευτη ιστορία του βυθισμένου χωριού - thesekdromi.gr
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλά νησιά και όμορφα μέρη. Όμως κατέχει και εξαίρετη θέση ανάμεσα στις χώρες με τα πιο παράξενα και ανατριχιαστικά μέρη(σπίτια, τοποθεσίες και περιοχές) που τυλίγονται με ένα πέπλο μυστηρίου.
Δρακοντόσχισμα
Πρώτο στη λίστα με τα περίεργα μέρη είναι το Δρακοντόσχισμα στην Σκόπελο. Πρόκειται για ένα τεράστιο και απόκρημνο βράχο, ο οποίος μοιάζει σαν να τον έχει κόψει ανθρώπινο χέρι. Παραμένει άγνωστο το πως σχηματίστηκε αυτός ο βράχος, πάντως σύμφωνα με τον μύθο, πριν 800 χρόνια εμφανίστηκε ένας δράκος στη Σκόπελο που σκότωνε και έτρωγε όλους τους κατοίκους της. Κανείς δεν μπορούσε να ζήσει στο νησί και αυτό κράτησε για 400 χρόνια μέχρι που το έμαθε ο Άγιος Ρηγίνος και αποφάσισε να τον εξολοθρεύσει. Ο δράκος όταν είδε τον Άγιο Ρηγίνο φοβήθηκε και έφυγε όμως ο Άγιος τον κυνήγησε και στο σημείο μεταξύ Σταφύλου και Αμάραντου ο δράκος μην έχοντας άλλον τρόπο διαφυγής πήδηξε στη θάλασσα. Ο βράχος εκεί που πήδηξε ο δράκος σχίστηκε στην μέση και έτσι η περιοχή ονομάστηκε Δρακοντόσχισμα.
Ναός Αγίας Θεοδώρας
Πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα εκκλησάκια στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας. Χαρακτηρίζεται ως θαύμα της φύσης καθώς πάνω σε ένα μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται 17 βελανιδιές οι ρίζες των οποίων δεν φαίνονται πουθενά, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να οφείλεται στο ότι η εκκλησία είναι πέτρινη και θολωτή με αρκετή περιεκτικότητα σε χώμα. Σ΄ αυτό το λίγο χώμα φύτρωσε αρχικά ένα πουρνάρι που σιγά- σιγά μεγάλωσε και έριξε και τους δικούς του καρπούς. Έτσι πάνω στην οροφή της εκκλησίας φύτρωσαν αρκετά πουρνάρια, σφεντάμια και κοκορεβιθιές και μετά οι 17 βελανιδιές που σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση είναι θαύμα καθώς τα τελευταία λόγια της Αγίας Θεοδώρας, η οποία εκτελέστηκε ήταν «το σώμα μου να γίνει εκκλησία, τα μαλλιά μου δέντρα και το αίμα μου ποτάμι».
Σανατόριο
Ένα παράξενο, ογκώδες, πολυόροφο και εγκαταλελειμμένο κτίσμα στέκει σήμερα σε μια πλαγιά της Πάρνηθας. Αυτό το κτίριο ιδρύθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1914, ως ορεινό αντιφυματικό θεραπευτήριο του Ευαγγελισμού. Το 1934, ανοικοδομήθηκε με την επωνυμία Νοσοκομείο Γεωργίου Σταύρου και Γεωργίου Φουγκ. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε ξενοδοχείο Ξενία και τέλος σε σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Σήμερα το κτίριο είναι ένα εγκαταλελειμμένο ερείπιο και η φήμη του συνοδεύεται από ιστορίες κακοτυχίας, αρρώστιας, πόνου, θανάτου αλλά και σενάρια σατανισμού και «μεταφυσικών» φαινομένων, αφού ανεξήγητα σύμβολα χωρίς καμία ερμηνεία καλύπτουν τους τοίχους του.
Πυραμίδα
Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την πυραμίδα που βρίσκεται στον Ταΰγετο. Λέγεται ότι αποτελεί την πιο αρχαία πυραμίδα του κόσμου, ενώ αποτελεί και σημείο αναφοράς συντεταγμένων αφού βρίσκεται σε απόλυτη νοητή ευθεία με τον Όλυμπο. Ωστόσο, το πιο ανεξήγητο φαινόμενο είναι η ίδια κατασκευή της πυραμίδας, αφού υπάρχουν διαφωνίες για το αν είναι έργο φυσικό ή παρέμβαση του ανθρώπου. Το αφύσικα τέλειο σχήμα της αλλά και η εμφανής οριζοντίωση της βάσης της, που δείχνει να έχει περάσει από ανθρώπινα χέρια (αφού από εκεί και πάνω το πέτρωμα και το χώμα αλλάζουν, σμιλεύονται και ισιώνουν για να φτιάξουν το ισόπλευρο τρίγωνο) τροφοδοτούν τις θεωρίες που θέλουν την πυραμίδα να είναι τεχνητό κατασκεύασμα, που παραπέμπει σε αρχαίες τελετουργίες και πρόθεση ιερατική.
Οικισμός Κάλλιο
Πρόκειται για ένα χωριό του νομού Φωκίδας του δήμου Λιδωρικίου. Το χωριό βρισκόταν αρχικά στον χώρο, στον οποίο δημιουργήθηκε το 1980 η τεχνητή λίμνη που προέκυψε από την κατασκευή του φράγματος του Μόρνου. Για τον λόγο αυτό το χωριό μεταφέρθηκε σε άλλη θέση, πάνω από τις όχθες της λίμνης, ενώ ο παλιός οικισμός καλύφθηκε από τα νερά της λίμνης. Ωστόσο, μια απόκοσμη σκηνή διαδραματίζεται κάθε φορά που η στάθμη της λίμνης κατεβαίνει λόγω ξηρασίας, αφού αποκαλύπτεται αργά μέρος του παλιού χωριού.
Σπιναλόγκα
Το 1903, αφού είχαν φύγει και οι τελευταίοι κάτοικοι, το νησί μετατράπηκε σε Λεπροκομείο, προκειμένου να απομονώσουν όσους έπασχαν από τη νόσο Χάνσεν, επειδή δεν είχε βρεθεί το φάρμακο για τη λέπρα και η νόσος είχε πανικοβάλει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της περιοχής. Στις 30 Μαΐου υπογράφηκε η απόφαση να μετατραπεί η Σπιναλόγκα σε νησί των λεπρών. Εκεί μεταφέρθηκαν από διάφορα μέρη της Κρήτης 250 ασθενείς, ενώ αργότερα μετατράπηκε σε διεθνές Λεπροκομείο αφού δέχτηκε αρρώστους και από άλλες χώρες της Ευρώπης. Στις μέρες μας πολλές από τις εγκαταστάσεις του Λεπροκομείου δεν υπάρχουν. Φημολογείται όμως πως κάποιοι από τους επισκέπτες έχουν ακούσει φωνές ανθρώπων που υποφέρουν, ενώ μπαίνοντας στα απομεινάρια των σπιτιών των λεπρών ένιωθαν την παρουσία τους.
Σπηλιά Νταβέλη
Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν «Σπήλαιο των Αμώμων», δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί, αν και κανείς δεν ξέρει πως προήλθε αυτήν η ονομασία. Η ιστορία της σπηλιάς του Νταβέλη έγινε γνωστή στο τέλος της δεκαετίας του ’60, αφού υπήρχαν εκατοντάδες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής για παράξενα φώτα στον ουρανό, μικρά ανθρωποειδή, παράξενους ήχους και φαντάσματα. Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον, ενώ σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά, το ποσοστό ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο και φημολογείται ότι αν φέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου μπορεί να ανάψει μόνη της. Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούν σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι μια παλάμη η οποία είναι χαραγμένη στον τοίχο, τα τελευταία χρόνια έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές. Πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί κάνουν λόγω για παράξενα φαινόμενα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας