Πέτσας: Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους [vid,pics]
Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Αction24, Στην εμπιστοσύνη που εξακολουθούν να δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους απασχολούν, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ACTION24, το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας.
Στην εμπιστοσύνη που εξακολουθούν να δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους απασχολούν, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ACTION24, το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αναγνωρίζει πως «όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά. Εμείς το λέμε από τον Σεπτέμβριο του 2021, λόγω της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, δεν το «ανακαλύψαμε» τώρα. Όμως, την ίδια στιγμή,», συμπληρώνει ο κύριος Πέτσας, «οι πολίτες δηλώνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που μπορεί να επιλύσει αυτά τα μεγάλα προβλήματα. Η κοινή γνώμη το επιβεβαιώνει. Ποιος παίρνει πρωτοβουλίες για να επιλύσει τα προβλήματα και ποιος απλά καταγράφει ή καταγγέλλει; Και φροντίσαμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως το καλάθι του νοικοκυριού και το market pass, μαζί με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων, καθώς και με την ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων, να μετριάζουμε τις επιπτώσεις του προβλήματος της ακρίβειας και μάλιστα με μόνιμο τρόπο».
Μιλώντας για την αποχή της Ελλάδας από το ψήφισμα του ΟΗΕ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως « ΟΗΕ είναι ο πιο βαρύς πολιτικός διεθνής οργανισμός στον κόσμο. Αυτό δεν πρέπει να το αγνοούμε και να λαμβάνουμε υπόψη μας τα εξής: Πρώτον, το ψήφισμα προωθήθηκε από τις αραβικές χώρες και μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό για μια κατάσταση όπως αυτή στη Μέση Ανατολή που βρίσκεται σε πόλεμο. Δεύτερον, το σχέδιο ψηφίσματος ήλθε μετά από μια ημέρα από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Να δούμε λοιπόν τα συμπεράσματα αυτά και την απόλυτα ισορροπημένη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο διαφωνεί με αυτήν την ισορροπημένη δήλωση».
Η εν λόγω δήλωση του πρωθυπουργού, υπενθυμίζει ο κ. Στέλιος Πέτσας, «έλεγε καταδίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, κάτι που δεν περιλαμβανόταν στο σχέδιο ψηφίσματος. Επίσης, ότι δεν πρέπει να εξομοιώνουμε τη Χαμάς με τον παλαιστινιακό λαό και ότι πρέπει να υπάρξουν πρόνοιες για «ανθρωπιστικές παύσεις», δηλαδή δυνατότητα να παρέχεται απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια. Υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί με αυτή τη δήλωση;Αντίθετα, το ψήφισμα δεν κάνει λόγο για τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Η Ελλάδα συντάχθηκε με την τροπολογία του Καναδά, που συμπλήρωνε ως προς αυτό το σχέδιο Ψηφίσματος, η οποία όμως δεν υιοθετήθηκε.Και ως προς τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα 27 κράτη μέλη, τα 15 επέλεξαν την αποχή, 8 ψήφισαν υπέρ και 4 ψήφισαν κατά. Επομένως, το πρόβλημα για την Ε.Ε., είναι ότι δεν μπορεί να εκφραστεί με ενιαία φωνή. Και δεν πρέπει να εκφυλίζουμε αυτό που όλοι θέλουμε, δηλαδή την παγκόσμια ειρήνη, σε Ευχολόγια.»
Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν κατά τη χθεσινή συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Πέτσας τις χαρακτηρίζει απαράδεκτες, λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο είπε ο κύριος Ερντογάν για τη Θεσσαλονίκη. Η ομιλία Ερντογάν στόχευε στο να παρουσιάσει την Τουρκία ως μια υπερδύναμη στο μουσουλμανικό κόσμο. Οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες και πρέπει να προβληματίσουν όχι μόνο την Ελλάδα, ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά συνολικότερα την διεθνή κοινότητα, τουλάχιστον τη δυτική».
Τέλος, σχετικά με το εάν πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής επισημαίνει πως «έχουμε τρία επίπεδα συζήτησης. Είναι ο πολιτικός διάλογος, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και η θετική ατζέντα. Καλό είναι αυτά να προχωρούν. Όμως περιμένω μετά το Ανώτατο Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, κάτι πολύ ξεκάθαρο και με τέτοιες δηλώσεις δε βλέπω αυτό να έρχεται.Δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όταν βρίσκονται οι δύο ηγέτες σε τετ – α – τετ συναντήσεις, αυτά πρέπει να αποσαφηνιστούν ώστε να μην υπάρχει μια τέτοιου είδους ρητορική, η οποία περικλείει απαράδεκτες εδαφικές διεκδικήσεις εκ μέρους της Τουρκίας».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας