Υπολογισμός μέχρι και στις πιθανότητες για γκολ
Ο Ντέρινγκ και οι συνάδελφοί του μπορούν μέσω της ΤΝ να διαπιστώσουν ακόμη και το ποιος παίκτης και σε ποια θέση μπορεί να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για γκολ. «Πού πρέπει να σταθεί ο παίκτης; Πώς πρέπει να ξεκινήσουμε την επίθεση; Τέτοια ερωτήματα αποκτούν ξαφνικά μεγαλύτερη σημασία», λέει ο αθλητικός επιστήμονας στην DW.
Ο Ντέρινγκ, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής χάντμπολ, είναι εκείνος που διαβιβάζει τα δεδομένα στον προπονητή της ομάδας. Εξάλλου, πρέπει πάντα να γίνεται μία διαλογή εκείνων των πληροφοριών που μπορούν πράγματι να φανούν χρήσιμες στις προπονήσεις ή την τακτική προσέγγιση της ομάδας.
Όσο πιο σύνθετη, τόσο πιο αποδοτική είναι η ΤΝ
Πάντως, η αξιοποίηση δεδομένων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, διότι οι υπολογιστικές ικανότητες του συστήματος περιορίζονται στα δεδομένα που παρέχονται από τους ανθρώπους.
Όμως είναι βέβαιο πως τέτοιες τεχνολογίες θα συνεχίσουν να εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς, όπως και να «ψηφιοποιούν» και να αλλάζουν ακόμη περισσότερο τον αθλητισμό. «Όσο περισσότεροι παίκτες υπάρχουν σε ένα γήπεδο, τόσο πιο πολύπλοκα είναι τα δεδομένα που προκύπτουν στον εκάστοτε αγώνα. Επομένως, όσο περισσότεροι άνθρωποι δραστηριοποιούνται σε ένα άθλημα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος των δεδομένων και τόσο περισσότερο αποδοτική είναι η επεξεργασία αυτών των δεδομένων μέσω έξυπνων αλγορίθμων», καταλήγει ο Μέμερτ.
Πηγή: DW.com