Πολιτική

Άδωνις: Απλοποιούμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις συνταξιοδότησης

Άδωνις: Απλοποιούμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις συνταξιοδότησης

Πηγή Φωτογραφίας: [363522] ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μεγάλη βελτίωση στους ρυθμούς έκδοσης των συντάξεων

Τις μεγάλες και αναντίρρητες προόδους που έχει σημειώσει το σύστημα συνταξιοδότησης στη χώρα μας επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε παρέμβασή του στην ειδική διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος συνολικά στην προσπάθεια που έχει καταβληθεί, κατά τα τελευταία χρόνια, για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει πως έχει γίνει ένα τεράστιας σημασίας έργο, το οποίο δεν μπορεί αντικειμενικά να αμφισβητηθεί: «Η βελτίωση στην έκδοση των συντάξεων είναι πραγματικά μεγάλη. Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε 180.000 εκκρεμείς συντάξεις και σήμερα έχουμε «σκάρτες» 30.000. Στην πραγματικότητα, οι πολύ σύνθετες συντάξεις, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν πολλαπλά ταμεία και σε πολλαπλές περιόδους, έχουν μια πιο μεγάλη καθυστέρηση».

Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώνει πως, στο υπουργείο, «βρισκόμαστε στη φάση της επέκτασης του 1555. Ο αριθμός αυτός είναι μια υπηρεσία που σχεδίασε ο προκάτοχός μου και την βρίσκω εξαιρετικά θετική. Σχεδιάζουμε την επέκταση και την πιλοτική εφαρμογή σε περίπου χίλιους ασφαλισμένους, έτσι ώστε να υπάρξει ακόμη πιο ταχεία έκδοση της σύνταξης».

«Προκειμένου να επιταχύνουμε και τις πιο σύνθετες περιπτώσεις συνταξιοδότησης», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το 1555. Αφού αυτή η υπηρεσία έχει πάρει τα στοιχεία χιλίων ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, που σε έξι μήνες κατοχύρωναν δικαίωμα συνταξιοδότησης και παρουσιάζουν δυσκολίες, θα τους πάρει τηλέφωνο στο εξάμηνο πριν από την κατοχύρωση του δικαιώματος και να τους πει ότι σε έξι μήνες μπορεί να κατατεθεί αίτηση και για να εκδοθεί η σύνταξη, χρειάζεται η συγκέντρωση συγκεκριμένων εγγράφων».

«Έτσι», προσθέτει ο Άδωνις, «ο ασφαλισμένος θα έχει ένα εξάμηνο για να τρέξει αυτήν την προσπάθεια, ώστε να επιταχυνθεί η αίτηση της συνταξιοδότησης. Με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο και τις πιο σύνθετες και δύσκολες περιπτώσεις συνταξιοδότησης. Και αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα πρόκειται να αρχίσει να εφαρμόζεται, αμέσως μόλις λάβουμε την άδεια της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments