Πολιτική

Η καθημερινότητα στο επίκεντρο του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου

Η καθημερινότητα στο επίκεντρο του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: [364326] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μπορεί η οικονομία να καταγράφει θετική τροχιά με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την καλή πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ωστόσο τα εμπόδια που προκαλεί η ακρίβεια στα νοικοκυριά παραμένει νούμερο ένα “αντίπαλος” για την κυβέρνηση που συνεχίζει να επενδύει σε μέτρα στήριξης των πολιτών ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς που προκαλούνται. Η καθημερινότητα παραμένει […]

Μπορεί η οικονομία να καταγράφει θετική τροχιά με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και την καλή πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ωστόσο τα εμπόδια που προκαλεί η ακρίβεια στα νοικοκυριά παραμένει νούμερο ένα “αντίπαλος” για την κυβέρνηση που συνεχίζει να επενδύει σε μέτρα στήριξης των πολιτών ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς που προκαλούνται.

Η καθημερινότητα παραμένει άλλωστε αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξιμου το οποίο εστιάζει σε αυτή και επενδύει στην επίλυση όλων εκείνων των προβλημάτων που τη δυσχαιρένουν.

Πρόκειται για ένα στοίχημα του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει της επόμενης κάλπης των Ευρωεκλογών που θα εγκατασταθεί ξανά στις 6 Μαΐου, και το ενδιάμεσο πολιτικό έτος πρέπει να χρησιμοποιηθεί ορθολογικά για να αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα αφενός για τη στήριξη των πολιτών και αφετέρου για τη διατήρηση της πολιτικής ηγεμονίας της Νέας Δημοκρατίας.

“Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα μας κάνει αισιόδοξους. Μια αρμόδια κεντροδεξιά κυβέρνηση, επικεντρωμένη στην άμεση επίλυση προβλημάτων και επικεντρωμένη στην ανάπτυξη, μπορεί να κερδίσει τις εκλογές με το ρυθμό που λαμβάνει το 2019.

“Το λαϊκιστικό ισοδύναμο στην Ελλάδα κατέρρευσε όσο ήταν στην αντιπολίτευση”, είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του που είχε με τον φημισμένο πολιτικό επιστήμονα Φράνσις Φουκουγιάμα στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης, ως το μεγαλύτερο πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών τις ανισότητες και σημείωσε: “Κατηγορούμε τους λαϊκιστές ότι προσφέρουν εύκολες λύσεις, αλλά σε τελική ανάλυση πρέπει να δούμε τις λύσεις που τροφοδοτούν τον λαϊκισμό”.

Στο πλαίσιο ενός συνεχούς αγώνα ενάντια στα προβλήματα της καθημερινής ζωής, Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 11 π.μ. περιλαμβάνει μια σειρά νομοσχεδίων που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των ιατρικών καταστάσεων.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι το βασικό θέμα που παρουσίασαν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Χάρης Θεοχάρης, το οποίο αποτελεί ασπίδα κατά της φοροδιαφυγής, της καταπολέμησης του “μαύρου χρήματος” και του λαθρεμπορίου.

Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται είναι οι περιορισμοί στις συναλλαγές μετρητών, η επέκταση των POS σε περισσότερα επαγγέλματα και η ενίσχυση της ψηφιακής σχέσης των φόρων των πολιτών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν πολύ χαμηλά incomes.As για το εισόδημα για το 2022 που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, φαίνεται ότι 10 στους 7 ανθρώπους δηλώνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, ενώ κάποιοι δηλώνουν μηδενικό εισόδημα ή ζημία. Εικόνες που βγαίνουν αυτόματα στο στόχαστρο ορισμένων επαγγελματικών κατηγοριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο επεκτείνει το POS σε ορισμένες κατηγορίες που δεν είναι υποχρεωτικές (περίπτερα, ταξί, θέατρα, κινηματογράφους, συναυλίες κ. λπ.).επιπλέον, ορίζει ότι η διασύνδεση μεταξύ POS και ταμειακών μηχανών θα ολοκληρωθεί μέχρι την προθεσμία του τέλους του 2024 έτους 2. Επίσης, όλες οι συναλλαγές με την εφορία θα γίνονται ψηφιακά και τα επαγγελματικά έξοδα που αναγνωρίζονται από την εφορία θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας, mydata.

Επιπλέον, η συμβατική τιμή για τη μεταβίβαση ακινήτων θα πρέπει να είναι μόνο διατραπεζική, αλλά η πληρωμή άνω των 500 ευρώ σε μετρητά θα είναι 2 φορές πρόστιμο, δηλαδή 1.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments