Αθλητισμός

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που είναι πεπεισμένο ότι μπορεί να νικήσει [vid]

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που είναι πεπεισμένο ότι μπορεί να νικήσει [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ZAGREB, CROATIA - AUGUST 15: Kostas Galanopoulos of AEK celebrate after scoring during UEFA Champions League Third Qualifying Round First Leg match between Dinamo Zagreb and AEK Athens at Maksimir Stadium on August 15, 2023 in Zagreb, Croatia. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Μέσα από τη σεζόν του πρωταθλητισμού, υπήρξαν και κάποιες ήττες σε ντέρμπι, υπήρξαν και αγώνες στους οποίους η ΑΕΚ αδίκησε τον ίδιο τον εαυτό της ούσα καλύτερη για παράδειγμα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Δεν είναι μακριά η εποχή, η προ τον Ματίας Αλμέιδα περίοδος για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι, κατά την οποία η ΑΕΚ πέρα από μια ομάδα εντελώς αποπροσανατολισμένη αγωνιστικά, ήταν και ενοχλητικά φοβική όταν έπρεπε να παίξει παιχνίδια ντέρμπι.

Πέρα από κάποιες εκλάμψεις σε αγώνες κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός την είχαν κάνει να ντρέπεται. Και το χειρότερο όλων, να μη βρίσκει τον τρόπο για να αντιδράσει, ούτε έστω και σπασμωδικά.

Προτού ακόμα αναλάβει την ΑΕΚ, όταν αυτή η ιστορία ήταν ακόμα στις ζυμώσεις, ο Αργεντινός τεχνικός είχε ήδη διακρίνει το μεγάλο πρόβλημα της Ένωσης απέναντι σε ομάδες που υποθετικά θα έπρεπε να είναι του ίδιου ή έστω κοντινού διαμετρήματος.

Όμως ο κιτρινόμαυρος οργανισμός είχε ήδη πείσει τον εαυτό του ότι απείχε πολύ από αυτό, η νοοτροπία ήταν τόσο λάθος που δεν του επέτρεπε καν να πιστέψει ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει την κατάσταση.

Ο Αλμέιδα έπιασε τη δουλειά από εκεί ακριβώς. Έβαλε στο μυαλό όλων και του καθενός ξεχωριστά τη βεβαιότητα ότι δεν έχει να ζηλέψει κάτι από οποιονδήποτε αντίπαλο. Μοιάζει απλό στα λόγια αλλά είναι πάρα πολύ περίπλοκο στην ουσία του. Ήταν μία περίοδος που ακόμα και ο Άρης είχε πάρει τον αέρα της ΑΕΚ.

Μέσα από τη σεζόν του πρωταθλητισμού, υπήρξαν και κάποιες ήττες σε ντέρμπι, υπήρξαν και αγώνες στους οποίους η ΑΕΚ αδίκησε τον ίδιο τον εαυτό της ούσα καλύτερη για παράδειγμα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αλλά δίχως να κερδίζει τα παιχνίδια μένοντας σε ισοπαλίες.

Η μετάβαση δεν είναι μία απλή υπόθεση όμως πολύ γρήγορα. Ο Αλμέιδα είχε καταστήσει την ομάδα πολύ πιο ανταγωνιστική από ό,τι ήταν πριν, όταν επί παραδείγματι μετά από ένα εις βάρος της γκολ κατέρρεε, ή με την εικόνα της ήταν σαν να μην εμφανιζόταν καν στο γήπεδο για να δώσει ένα ντέρμπι.

Άρχισε αυτά τα παιχνίδια να τα παίζει στα ίσια και το επόμενο βήμα θα ήταν να γίνει περισσότερο κυριαρχική απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους της.

Όταν ο διακόπτης γύρισε για τα καλά

Από τα playoffs και μετά, διαδικασία η οποία βοήθησε την ΑΕΚ να γιγαντωθεί αγωνιστικά και να παίξει όλα τα ντέρμπι με τη νοοτροπία ότι είναι καλύτερη από τους αντιπάλους της, γράφεται μία πολύ ενθαρρυντική για την ομάδα ιστορία.

Στα τελευταία 13 παιχνίδια από την έναρξη των περυσινών playoffs έως και τη χθεσινή επικράτηση επί του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έχει ηττηθεί μόλις μία φορά σε ντέρμπι και αυτή δίχως επί της ουσίας να έχει κάποιο αντίκτυπο καθώς της συνέβη σε ρεβάνς αγώνα Κυπέλλου, όταν ηττήθηκε με 1-2 στο Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό, ενώ νωρίτερα τον είχε κερδίσει με 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι σαν μία ήττα που δεν μετράει…

Από κει και πέρα στα υπόλοιπα 12 παιχνίδια -συμπεριλαμβανομένου του τελικού Κυπέλλου- που η ΑΕΚ έχει δώσει από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη, μετράει 8 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Τουλάχιστον στις δύο από αυτές τις ισοπαλίες αδίκησε τον εαυτό της καθώς ήταν πολύ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν ήρθαν τα τέρματα για να πάρει το παιχνίδι.

Από μόνο του όμως το γεγονός ότι δεν ηττάται εδώ και καιρό από κανέναν τους, πιστοποιεί την τρομερή μετάλλαξη που τη χαρακτηρίζει από τότε που τις τύχες της ανέλαβε ο Ματίας Αλμέιδα.

Γι’ αυτό για την ΑΕΚ το πιο σημαντικό από όλα δεν είναι να τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, αλλά να μην έχει μεγάλη απόσταση από όσους ενδεχομένως προπορεύονται εκείνης στη βαθμολογία.

Διότι πιστεύει ότι σε κάθε γήπεδο, απέναντι σε οποιονδήποτε εκ των προαναφερόμενων αντιπάλων, θα έχει το προβάδισμα για να πάρει τη νίκη εφόσον τα παιχνίδια παίζονται στα ίσια και εκείνη διατηρεί ακέραια την αγωνιστική ταυτότητα και τη νοοτροπία που την έχουν οδηγήσει σε αυτή την εξαιρετική διαδρομή που πιστά ακολουθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Πηγή: sport24.gr//Βαγγέλης Αρναούτογλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments