Vegan Broccoli Gratin για βραδινό Συστατικά
1 Μεγάλη πατάτα Russet, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους (θα πρέπει να είναι περίπου 1½ φλιτζάνια μετά το κόψιμο) 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους και χωρισμένο στη μέση 2 σκελίδες σκόρδου ½ φλιτζάνι ακατέργαστα κάσιους, εμποτισμένα με νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά και αποστραγγισμένα ¼ φλιτζάνι φυτικό γάλα της επιλογής σας ¼ φλιτζάνι θρεπτικές νιφάδες βρώμης 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας 8 φλιτζάνια άνθη μπρόκολου ¼ φλιτζάνι vegan παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς τα ταψί με λάδι Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βάλτε την να βράσει. Ρίξτε την ψιλοκομμένη πατάτα και το μισό από το κρεμμύδι σε βραστό νερό και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά, ή έως ότου τα λαχανικά είναι τρυφερά και αρκετά μαλακά για να αναμειγνύονται. Όταν οι πατάτες και τα κρεμμύδια είναι μαλακά, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι με σχισμές για να τα αφαιρέσετε από το νερό μαγειρέματος και τοποθετήστε τα στο μπλέντερ σας. Προσθέστε ¾ φλιτζάνι από αυτό το μαγειρεμένο νερό στο μπλέντερ σας, μαζί με το σκόρδο, τα εμποτισμένα κάσιους, το γάλα, τη βρώμη, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το κουρκουμά, την πάπρικα και τη σκόνη μουστάρδας. Αναμειγνύετε μέχρι να μαλακώσει. Συνδυάστε το μπρόκολο και το υπόλοιπο του κρεμμυδιού σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε σάλτσα πάνω από το μπρόκολο. Ανακατέψτε για να καλύψετε το μπρόκολο και το κρεμμύδι στη σάλτσα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίστε με το παρμεζάνα Vegan. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Πηγή: Savoir Ville