Διεθνή

Ο Μπορέλ καταδικάζει «σθεναρά» τις επιθέσεις ισραηλινών εποίκων κατά των Παλαιστινίων

Ο Μπορέλ καταδικάζει «σθεναρά» τις επιθέσεις ισραηλινών εποίκων κατά των Παλαιστινίων

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Pravda.com.ua

Στην επείγουσα ανάγκη να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία προκειμένου «να καταλήξουμε σε μόνιμη και διαρκή διευθέτηση της σύγκρουσης, βασισμένη στη λύση των δυο κρατών», αναφέρθηκε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Eνωσης Ζοζέπ Μπορέλ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Stephanie Lecocq) καταδίκασε «σθεναρά» τις επιθέσεις  που διαπράττονται «από ισραηλινούς εποίκους εναντίον Παλαιστινίων» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εκφράζοντας την «έντονη ανησυχία» του για το ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε επίσης στην «επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί ο πολιτικός ορίζοντας και να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία» προκειμένου «να καταλήξουμε σε μόνιμη και διαρκή διευθέτηση της σύγκρουσης, βασισμένη στη λύση των δυο κρατών», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

ΠΗΓΗ: Pravda.com.ua
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments