Διεθνή

Πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ανέπτυξε το Ισραήλ για τους Χούθι [vid]

Πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ανέπτυξε το Ισραήλ για τους Χούθι [vid]
Οι IDF ανέφεραν ότι τα σκάφη αναπτύχθηκαν την Τρίτη "σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης και ως μέρος των αυξημένων αμυντικών προσπαθειών στην περιοχή".

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) αναφέρουν ότι ενίσχυσαν την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας με σκάφη του πολεμικού ναυτικού τα οποία φέρουν πυραύλους, μετά από πολλές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους ιρανόφιλους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που ελέγχουν περίπου το ήμισυ της χώρας και την πρωτεύουσά της, Σαναά, από το 2015.

Οι IDF ανέφεραν ότι τα σκάφη αναπτύχθηκαν την Τρίτη “σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης και ως μέρος των αυξημένων αμυντικών προσπαθειών στην περιοχή”.

Την Τρίτη, ο στρατός αναχαίτισε έναν πύραυλο και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη κατά του Ισραήλ. Μια νέα απόπειρα πλήγματος αναχαιτίστηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης κοντά στη νοτιότερη πόλη του Ισραήλ, Εϊλάτ.

Ο στρατός ανέφερε ότι διαθέτει πολλά στρώματα αεράμυνας στην περιοχή για προστασία από τις επιθέσεις των Χούθι.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και έχουν αναχαιτίσει έναν αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Χούθι που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

Χαμάς: 7 ομηροί νεκροί από το πλήγμα του Ισραήλ στη Τζαμπαλίγια

Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ανέφερε την Τετάρτη ότι επτά άμαχοι όμηροι τους οποίους είχε αιχμαλωτίσει στο Ισραήλ κατά την αιματηρή επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια από το Ισραήλ την Τρίτη.

Τρεις εκ των ομήρων που έχασαν τη ζωή τους διέθεταν ξένα διαβατήρια.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, η οποία ελέγχει την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής τέσσερις ομήρους σε σύνολο 239 οι οποίοι πιστεύεται ότι κρατούνται.

Ισραήλ: 326 οι νεκροί στρατιώτες από την 7η Οκτωβρίου

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως εννιά μέλη του σκοτώθηκαν την Τρίτη σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Οι απώλειες στις τάξεις του Τσαχάλ από την 7η Οκτωβρίου ανέρχονται πλέον σε 326, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά την Τρίτη σε εχθροπραξίες στον παλαιστινιακό θύλακα, κατά την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την 26η ημέρα του πολέμου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν εξάλλου ότι έχουν πληξει περισσότερους από 11.000 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου που ξέσπασε με την επίθεση της Χαμάς από το παλαιστινιακό αυτό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

“Από την αρχή του πολέμου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 11.000 στόχους που ανήκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στη Λωρίδα της Γάζας”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments