Πολιτική

Κεραμέως: Όλα τα βασικά σημεία του νέου νομοσχεδίου μέσα σε ένα λεπτό [vid]

Κεραμέως: Όλα τα βασικά σημεία του νέου νομοσχεδίου μέσα σε ένα λεπτό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Θεσμοθετούμε ένα νέο ευέλικτο, στοχευμένο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου Τομέα.

Δείτε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή διοικήσεων σε φορείς του Δημοσίου στην ανάρτηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως στην πλατφόρμα X.

«Θεσμοθετούμε ένα νέο ευέλικτο, στοχευμένο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου Τομέα.

Θέτουμε υψηλότερα προσόντα και απαιτήσεις, περισσότερη διαφάνεια, αξιοκρατία και υγιή κίνητρα για την επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων στην κατάλληλη θέση– με τη διασφάλιση του ΑΣΕΠ», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Δείτε την ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:

Με ομιλίες του πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή για το ν/σ επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις» εισάγεται σήμερα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ η ψήφισή του αναμένεται να διεξαχθεί την Πέμπτη.

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Διοίκησης το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής, των άρθρων και το σύνολό του από τη ΝΔ. Αντίθετα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νίκη το καταψήφισαν, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας.

Στην συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της Αντιπολίτευσης.

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, όπως προανήγγειλε στην Επιτροπή της Βουλής θα προχωρήσει σε προσθήκες και βελτιώσεις διατάξεων του νομοσχεδίου ενσωματώνοντας πολλές από τις προτάσεις που έγιναν από τους βουλευτές και μπορούν να υιοθετηθούν.

Παράλληλα στο σχέδιο νόμου, έχει κατατεθεί μια υπουργική και μια βουλευτική τροπολογία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments