Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη με φόντο τα προβλήματα της καθημερινότητας

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη με φόντο τα προβλήματα της καθημερινότητας

Πηγή Φωτογραφίας: [364660] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 27ης ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους για το θέμα των υποκλοπών, ενώ ο πρωθυπουργός στρέφεται στα προβλήματα της καθημερινότητας και δίνει προτεραιότητα στο πρόβλημα της ακρίβειας.

Το πρώτο επίσημο τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Στέφανο Κασσελάκη – μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – στη Βουλή, μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα δεν έχει.

Θεωρείται βέβαιο ότι ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει το θέμα των υποκλοπών στον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα του επισημάνει την ανάγκη επιτάχυνσης της έρευνας.

Παράλληλα, κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να θίξει το περιεχόμενο του νέου δημοσιεύματος, σχολιάζοντας πληροφορίες ότι 50 στόχοι παρακολουθούνταν ταυτόχρονα από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και το παράνομο λογισμικό Predator, αναφερόμενος στην έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η Δικαιοσύνη επιτελεί ανεξάρτητα τον ρόλο της και δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε σε μία εν εξελίξει, υπό διερεύνηση, διαδικασία» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Την ώρα που η αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει διέξοδο μέσω της σκανδαλολογίας και να πιέσει την κυβέρνηση, το Μαξίμου εστιάζει στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αφενός στις παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και αφετέρου στη δρομολόγηση μέτρων κατά της φοροδιαφυγής.

Η ακρίβεια σε βασικά είδη παραμένει ένας πρωταρχικός “εφιάλτης” για την κυβέρνηση, αλλά και ένα στοίχημα με άμεσες και έμμεσες πολιτικές παρενέργειες για τον πρωθυπουργό.

Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα αυτό κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τρίτη συνεχή ημέρα, κατά την οποία κατατέθηκε σειρά νομοσχεδίων που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της χρόνιας παθολογίας της ελληνικής οικονομίας. Από τη μία πλευρά, υπήρχε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κατά της φοροδιαφυγής, οι επικεφαλής του οποίου έκαναν λόγο για ασπίδα προστασίας κατά της φοροδιαφυγής και καταπολέμηση του “μαύρου χρήματος” και του λαθρεμπορίου.

Και από την άλλη, θέματα που αφορούσαν την υγεία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη και τις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών με το κράτος κυριάρχησαν στις υπουργικές συζητήσεις. Σε αυτό το πνεύμα, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού έκαναν ουσιαστικές επισημάνσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι τα θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι πάνω απ’ όλα θέματα δικαιοσύνης και ότι μέρος των οικονομικών πόρων που θα εξασφαλιστούν από τον έλεγχο θα κατευθυνθούν σε κοινωνικές δράσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments