Ελλάδα

Διπλωματικές πηγές: Δώδεκα Έλληνες πολίτες πέρασαν από τη Ράφα στην Αίγυπτο [vid]

Διπλωματικές πηγές: Δώδεκα Έλληνες πολίτες πέρασαν από τη Ράφα στην Αίγυπτο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Δώδεκα Έλληνες πολίτες που διέμεναν στη Γάζα, διήλθαν σήμερα με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφα και βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο.

Οι 12 Έλληνες διέμεναν στη Γάζα και πλέον βρίσκονται στην Αίγυπτο

Δώδεκα Έλληνες πολίτες που διέμεναν στη Γάζα, διήλθαν σήμερα με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφα και βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο.

Ειδικότερα, διπλωματικές πηγές σημειώνουν: «Κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών και υπό το συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, δώδεκα Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, διήλθαν σήμερα με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφας και βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο».

Αίγυπτος: Θα βοηθήσει στην απομάκρυνση περίπου 7.000 ατόμων από τη Γάζα

Η Αίγυπτος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση «περίπου 7.000 αλλοδαπών και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα από τη Λωρίδα της Γάζας», ανακοίνωσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ενώ περισσότεροι ξένοι ετοιμάζονται σήμερα να φύγουν από τον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα. 

Σε συνάντηση με ξένους διπλωμάτες, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Χαϊράτ δήλωσε ότι η Αίγυπτος προετοιμάζεται «να διευκολύνει την υποδοχή και την απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα» και πρόσθεσε ότι αυτοί είναι «περίπου 7.000 άτομα πάνω από 60 υπηκοοτήτων».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου κάλεσε σε συνάντηση στο Κάιρο εκπροσώπους ξένων πρεσβειών για να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα που χρειάζονται για να επιτραπεί η είσοδος πολιτών των χωρών τους στην Αίγυπτο από τον παλαιστινιακό θύλακα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments