Οικονομία

Θεοχάρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας σε ευάλωτες ομάδες [vid]

Θεοχάρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας σε ευάλωτες ομάδες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [364680] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά περιθώρια

Το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας σε ευάλωτες ομάδες τα Χριστούγεννα άφησε ανοιχτό, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά περιθώρια.

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε μεγάλο βαθμό δηλώνουν εισοδήματα κάτω από τον κατώτατο μισθό και πλέον μπαίνουν κανόνες ότι η αξία της δουλειά τους δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τον κατώτατο μισθό ή τον μισθό που δίνει σε έναν υπάλληλό του», δήλωσε ακόμη ο Χάρης Θεοχάρης.

Επίσης, ο Χάρης Θεοχάρης είπε πως ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει «ανεβάσει ρυθμούς».

Μιλώντας χτες το βράδυ στην ΕΡΤ και ο Κωστής Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό παράθυρο για στοχευμένη ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών πριν το τέλος του έτους

Όπως είπε, οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού βγουν και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το μήνα Οκτώβριο, ώστε να υπάρχει πιο σαφής εικόνα για τη δημοσιονομική υπέρβαση.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, εκτιμώντας ότι αυτή θα υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη διετία. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών, τόσο στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, όσο και στα κόστη τραπεζικών υπηρεσιών.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση περιμένει το πόρισμα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις τράπεζες.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί με βάση τις αντοχές του προϋπολογισμού και διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι οι αμυντικές δαπάνες των ευρωπαϊκών κρατών θα πρέπει να εξαιρούνται από τον υπολογισμό των δημοσιονομικών μεγεθών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments